EkonomiGündem

Kapıda vize uygulamasıyla Yunan adalarına seferler başlıyor: İşte, bilet ücreti ve tarihi!

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı. Kapıda vize uygulamasıyla birlikte Yunan adalarına seferler açıklandı. Seferlerin 6 Nisan’da başlaması bekleniyor. İDO tarafından seferlerle ilgili açıklama geldi.

YUNAN ADALARINA SEFERLER BAŞLIYOR

Yunan adalarına ilk seferlerin 6 Nisan 2024 tarihinde başlaması bekleniyor. Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleştirilecek olan kapıda vize uygulaması öncesinde İDO sefer düzenlemelerini gerçekleştirdi. İDO yaptığı açıklamada, Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos adasına 6 Nisan 2024 tarihinden itibaren sefer düzenleyeceğini açıkladı.

BİLET ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Seferihisar-Samos arası aynı gün dönüş yapılması durumunda 35 euro, farklı gün ödnüş yapılması halinde 49 euro bilet ücreti alınacak. Kuşadası-Samos arasında ise aynı gün dönüş yapılırsa 41 euro, farklı günde dönüş yapılırsa 52 euro ücret alınacak.

ARAÇLI SEFER YAPILAMAYACAK

Samos adasına yapılacak seferlerde araçlı sefer gerçekleştirilmeyecek. Sadece yaya yolcularla sefer yapılacak.

SEFER GÜNLERİ DE BELLİ OLDU

Seferihisar-Samos seferleri sabah gidiş, akşam dönüş olarak haftada 3 gün olacak. Ağustos’ta ise her gün sefer yapılacak.
Kuşadası-Samos seferleri de sabah gidiş, akşam dönüş olacak ve 15 Haziran’a kadar haftada 3 gün, 15 Haziran’dan sonra her gün sefer düzenlenecek.