Kar yağışı felaket olacak! Tarih verildi: İstanbul’da çok yoğun kar yağışı olacak! Herkes önlem alsın

Türkiye, sonbahar mevsiminin son günlerini yaşarken, havalar yavaş yavaş değişiyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerlerin Ocak ayında yoğun kar yağışı alacağı belirtildi. Ayrıca şehir merkezlerinde kar yağışının 10 – 15 Aralık gibi başlayacağı ifade edildi.

BİRÇOK ŞEHİRDE KAR YAĞIŞI OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar önümüzdeki dönemin soğuk ve sert geçeceğini belirtirken “İstanbul’a ne zaman kar geliyor?” sorusuna yanıt veriliyor. Öte yandan La Nina kışı etkisinden de söz ediliyor. Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başlarken İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Uzmanların değerlendirmelerine göre İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler ocak ayında yoğun kar yağışı etkisi altında olacağı belirtilerek Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt önemli açıklamalarda bulundu. Bozyurt açıklamalarında Aralık’ın 10-15’i arasında ilk ciddi kış provası olacağını belirtti ve şöyle devam etti:

ARALIK SONUNDA BAŞLAYACAK

“Aralık’ın 20’sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek”

2022-2023 kış mevsiminin sert geçeceğini vurgulayan uzmanlar, şehir merkezlerine kar yağışının 10-15 Aralık gibi başlayacağını olacağını öngörüyor. Ayrıca La Nina kışı ile birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sert sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor.

Exit mobile version