Ekonomi

Kara Listede Olanlara Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar

Özellikle pandemi döneminde vatandaşların nakit paraya olan ihtiyacı oldukça arttı. İşyerleri kapanan esnaflar, aile geçindirmek zorunda olanlar ve daha birçok insan pandemi dönemi nedeniyle işsiz kaldı veya işinden oldu. Nakite ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartı ve kredi veren bankaların listesi haberimizde…

Böylelikle bu durumda insanların nakit paraya ihtiyacı bu dönemde daha da arttık. Ancak bazı vatandaşlar çeşitli bankalardan çektikleri konut, taşıt, ihtiyaç kredileri veya kredi kartlarını ödeyemediği için bankalardan kırmızı kalem alarak, bankaların kara listelerine düşebilirler. 

PEKİ KARA LİSTEDE OLAN VATANDAŞLAR BANKALARDAN KREDİ ÇEKEBİLİR Mİ? 

 Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, eğer bankalarla icralık duruma geldiyseniz ve avukatlık olmuşsanız çoğu banka size borcunuzu ödemediğiniz sürece kredi vermez. Ancak aşağıda belirtilen metotlarla kredi çekebilme imkanınız mevcut.

Bütün bankaların kara listesi ortaktır. Yani örnek verecek olursak eğer Ziraat Bankasında kara listeye girmişseniz, bu başka bankalarda da kara listeye girdiğiniz anlamına geliyor.  

Kara listede olan vatandaşların tekrar kredi çekebilmeleri için en az 2 kefile ihtiyacı vardır. Ayrıca kara listede bulunan vatandaşlara kredi kartı verilmez. Verilse bile ancak düşük limiti bir kredi kartı verilir. 

SİCİLİ BOZUK OLANLAR, KARA LİSTEDE OLANLAR İÇİN KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Pandemi döneminde birçok banka vatandaşların siciline bakmadan, sicili bozuk olanlara bile kredi imkânı sundu.

Özellikle bankaların verdiği 10 bin TL ye kadar 6 ay ödemesiz düşük faizli krediye çoğu vatandaş başvurdu ve bu kredide sicili bozuk olanlara bile siciline bakılmadan kredi imkânı verilmişti. Bazı vatandaşların bu krediye taleplerinin ret edilmesinin sebebini, bankalar yapılan başvuru sayısına bağlayarak, birçok vatandaş başvurduğu için kabul edilmediğini açıklamışlardı.

Peki kara listede olanlara en çok kredi veren bankalar hangileri? 

İşte o bankalar;

  1. Denizbank 
  2. Ziraat Bankası
  3. Odeabank
  4. Fibabank
  5. Alternatif Bank 
  6. Garanti BBVA 
  7. Enpara.com   

Bu bankalar diğer bankalara kıyasla kara listede olanlara daha kolay kredi verebiliyor. 

ODEABANK TAN SİCİLİ BOZUK OLANLARA KREDİ

36 aya varan, sicili kötü olanlara kredi veren bankalardan biride Odeanbank’tır. Eğer kara listeye düştüyseniz veya siciliniz bozuksa, köklü olarak bilinen bankalar yerine, daha yeni yeni müşteri kitlesi toplamaya çalışan yeni bankalara müracat ederseniz kredi alabilme şansınız artar.

ZİRAAT BANKASINDAN SİCİLİ BOZUK OLANLARA KREDİ 

Köklü bankalar arasında sicili bozuk olana kredi veren bankalar arasında ön planda olan Ziraat Bankası, pandemi döneminde bireysel destek ihtiyaç kredisi altında 3 bin, 5 bin, 7.5bin ve 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz düşük faizli krediyi müşterilerine sunan bankalardan biriydi. 

Ziraat Bankasının bir diğer artı yönü ise bankaya ek gelir göstererek, (mesela kira geliri gibi) kredi çekme şansınızı arttırabilirsiniz. 

BURGAN BANK TAN SİCİLİ KÖTÜ OLANLARA KREDİ 

Uzun yıllardan beridir hizmet veren, ancak adını çok duyuramayan köklü bankalardan biri olan Burgan Bank, sicili bozuk olanlara kefilsiz, hızlı bir şekilde dijital olarak kredi vermektedir.

Eğitim, sağlık, evlilik gibi konularda özel olarak kredi veren Burgan Bank tan hemen kredi başvurusu yapmanız için, Burgan.com.tr adresinden online olarak başvurabilirsiniz. 

PEKİ SİCİLİ BOZUK OLANLARA KREDİ KARTI VEREN BANKALAR HANGİLERİ?  

Sicilin bozuk olması bütün bankalar için ortaktır.  Sicili bozuk olması, kara listede olmak kredi çekmeye engel değil, ancak kredi kartı almaya engel bir durumdur. Kredi kartı almak sanılanın aksine kredi çekmekten daha zordur. 

Ancak kara listede olanlara düşük bir ihtimal olsa da kredi kartı veren bankalara; İNG Bank, TEB, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Odeabank denilebilir. Ancak yüksek limitli bir kredi kartı almanız pek olağan değildir.