İzmir HaberleriPolitika

Karabağlar’a 10 bin sosyal konut, en yeşil ilçe vaadi

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, projelerini tanıttı. Tunç, Karabağlar’a TOKİ eliyle 10 bin sosyal konut kazandıracaklarını söyledi.

Cumhur İttifakının Ak Partili Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Ali Çelebi ile MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

2013 yılında Karabağlar’a kaymakam olarak geldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Tunç, “Bana soruluyor kaymakamlık gibi bir meslek dururken neden siyaset? Biz Anadolu insanıyız. Kim bize iyilik yaptıysa biz de karşılığını vermeye gayret ederiz. Karabağlar halkı bana sahip çıktı bende onların istediklerini yaptım. İlçemize fazlasıyla iş yapmaya çalıştım. Şu an bu ilçede mevcut olan okullar o dönemde yapıldı. Bana o zor günde sahip çıkan Karabağlar halkını 30 yıldır aynı zihniyetin mağdur ettiğini gördükten sonra o konforlu alanda kalamazdım. Zor olanı seçtim ve siyaset alanına geçtim. Karabağlar’ın güzel insanları güzel bir yaşamı hak ediyor. Kötü belediyeciliğin elinin değdiği her yer kirlenmiş durumda. Bu kötü belediyeciliğin en kötü sergilendiği yer de Karabağlar” diye konuştu.

 

10 BİN SOSYAL KONUTU YAPTIRACAĞIZ

Karabağlar’a İzmir’in en büyük iki yeşil alanını kazandırma sözü de veren Tunç, İzmir’de en fazla sosyal konut ihtiyacının Karabağlar’da olduğuna da hatırlatarak, TOKİ eliyle 10 bin konut sözü verdi.

Tunç, “Dirençli kentler oluşturacağız. Depreme dayanıklı kentlerin hayata geçirdiğimiz ve sosyal devlet ilkesinin hayata geçirdiği bir kent inşa edeceğiz. Diyoruz ki, hiçbir vatandaşımız maddi yoksunluktan dolayı eğitim hayatından yoksun kalmayacak. Kimsenin yatağa aç girmesine gönlümüz rahat değil. Karabağlar yüzde 70’i çarpık yapılaşmanın olduğu ve kötü belediyecilik uygulanmış ilçemiz. Biz 5 yılda 10 bin adet sosyal konut yapmayı vaat ediyoruz. Çünkü bizim ilçemizde dar gelirli vatandaşımız çok. Bu vatandaşlarımızı görmezden gelen belediyecilik anlayışı var ilçemizde demokrasi üniversitesi olarak üniversitenin yanında 750 konut yapmakla ilgili TOKİ’nin projesi olmuş. 30 bin vatandaşımız başvurmuş, 750 vatandaşımız 7 yıl önce hak sahibi oldular. Devletin yaptığı bu projeyle hak sahibi oldum, 2 yıl sonra ev sahibi olurum diye ümitlendi. TOKİ mağdurlarında bir kısım vatandaşımız yanımızda. Kendilerine sosyal belediyecilik yapıyoruz diyenler bu konutları mahkemeler taşıdılar. Mahkemelere taşırken Karabağlar’da yeni konut ihtiyacı yok dediler. Peki kardeşim madem ihtiyaç yok 30 bin kişi nerden çıktı? Dar gelirli vatandaşı konut sahibi olmasından neden rahatsız oluyorsunuz? Biz Cumhur ittifakı olarak biz 10 bin konutu Karabağlar’a kazandıracağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İŞİMİZ

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Tunç, “İlçemizin en önemli ve temel sorunu kentsel dönüşüm. Siyaset sütü olan bu konu hiçbir hizmet üretmeyenlerin vatandaşımızın barınma hakkını istismar ederek yapay korkular elde ederek kentsel dönüşüm kararı alınmış olmasına rağmen belediyenin manipülasyonları yüzünden adim atılamadı. Vatandaşa gidip evlerinizi yıkacaklar diyorlar. Burada rantsal dönüşüm var kentsel dönüşüm yok diyorlar. Çözüm üretmekten uzak fikir de sunmuyorlar. Maalesef vatandaşımıza algı operasyonu yapıp her imar planını mahkemelere taşıdılar ve bizde adım atamadık. Hafta sonu önemli gelişmeler oldu. Kentsel sönüşüm kapsamındaki vatandaşlarımızın dernekleri var. Belediye başkan adaylarımızı ziyaret ettiler. 4 maddeden oluşan taleplerimiz var dediler. Biz okuduk, yapmak istediklerimizin aynısı demişler. Sonraki toplantıya gittik ve düşüncelerimizi sağlıklı bir şekilde anlattık. Biz kentsel dönüşümde evlerinizi yıkmak değil yenilemek istiyoruz dedik. Biz yerinde dönüşüm yapacağız başka bir şey yapmayacağız dedik ve anlaştık. Avrupa şehir standartlarımız olsun dediler. Bizim yandaşımız halkımız, biz halkımızdan yanayız. Siz kimden yanasınız? Aynı toplantıya CHP’nin adayı da geldi. Taahhütnameyi imzaladık. CHP’nin adayı geldi, genel siyasetten bahsetti. Sanki milletvekili adayı. Çiçekten böcekten bahsetti ama kentsel dönüşümden bahsetmedi. Bizde müdahale ettik, kentsel dönüşümden bahsedin diye ama hanımefendinin haberi yok ki kentsel dönüşümden. Navigasyonla geziyor. İmzalamadı çekti gitti. Şimdi soruyorum; kim halktan yana? Maskelerini düşürdük” şeklinde konuştu.

 

KARABAĞLAR’A EN YEŞİL İLÇE SÖZÜ

Karabağlar’ı İzmir’in en yeşil ilçesi yapacaklarını vurgulayan Tunç, bu projesini de şöyle açıkladı: “Karabağlar halkına iki müjdemiz var. Poligon İzmir bahçesi ve Yenitepe İzmir bahçesi. Karabağlar’ı İzmir’in en yeşil ilçesi yapacağız. Alışmışlar her yeri beton haline getirmeye, biz oraları vatandaşımızın hizmetine yeşil alan olarak sunacağız. Poligon İzmir bahçesinin içerisinde bazı sosyal tesis yapacvağız. Restoran, cafe, engelliler ve yaşlılar için düşündüğümüz projeleri, konser alanı ve yürüyüş alanları olacak. Karabağlar halkıan şimdiden hayırlı olsun. Yenitepe İzmir olarak bildiğimiz alanda 450 dönümlük alan var. 350 dönümüzü Poligon İzmir bahçesi gibi vatandaşlarımızı yeşil alan olarak sunacağız” ifadelerini kullandı.

HALEN DOĞALGAZ VAADİ VERİYOR OLMAK BENİ ÜZÜYOR

Doğalgaz sorununun hala devam ediyor olmasından büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Tunç, “En üzüldüğüm noktalardan birisi de bu. Erzurum’da karsın köyünde memleketin her yerinde doğalgaz var. Ama ben vatandaşın karşısında geçip ben size doğalgaz vaat ediyorum diyorum. Ben buna üzülüyorum. 2024 yılında Türkiye’nin en çağdaş olduğunuz iddia eden İzmir’de doğalgaz vaadi veriyor olmam beni üzüyor. Bu da mevcut belediyelerin çapsızlığından. Vatandaşa algı operasyonu yapıyorlar. 13-14 mahallemizde doğalgaz yok. Olamamasının sebebi buraların imar planının olmaması. Bu da ayrı garabet ve utanç konusu. Cumhuriyet kurulalı 100 yıl olmuş, siz hala İzmir’in imar planlarına kavuşturamamışsınız. Siz bunları yapmazsanız zaten hizmet üretemezsiniz. Evlerin imar planı olmadığı için dağıtım firmaları da özel şirketler. Özel şirketler ben alt yapı planı yapacağım sen belediye olarak düzenleme yaparsan benim alt yapıma zarar verebilirsin, zararımı karşıla diyor. Bunu gören hükümetimiz sadece İzmir’e özel yasa çıkardı. Belediyelere yetki veriyoruz, dağıtım firmalarına zarar verirse bunu karşılayabiliriz diye. Yetki veriyor bütçeden bunu yap diyor. İzmirgaz belediyelere başvurdu, bana güvence ver diye. Bizim Cumhur İttifakına mensup belediye meclis üyelerimiz önerge veriyor vatandaş mağdur diye. İzmirgaz’la gerekli protokolü yapalım diyorlar ama başkan ben sorumluluk alamam diyor. Önergeyi Cumhur İttifakı olarak imzalayalım diyor ona da hayır diyor. Görevi kötüye kullanma da söz konusu. O yüzden bu güvence verilmediği için doğalgaz alamıyor. Biz belediyeyi kazandığımızda yapılacak ilk meclis toplantısındaki kararda doğalgaz olacak ve İzmirgaz’la gerekli antlaşmayı yapacağız. Bu da size söz olsun” dedi.

YEŞİLYURT DEVLET HASTANESİ YIKILMAYACAK!

Bozyaka ve Yeşilyurt Hastanelerinde yapılacak olan yenileme çalışmalarına değinen Tunç, “İlçemizde iki hastanemiz var. Algı operasyonu alet ediliyor. Çok modern hastanelerimiz kuruldu ama şehrimiz çok büyük. İzmir sağlık alanında Ege’nin merkezi konumunda. Başladılar Bozyaka ve Yeşilyurt Hastanesi kapanıyor diye. İnsanlar bize ulaşıyorlar ‘ne yapacağız’ diye. Biz hastanelerimizi yıkmıyoruz, yeniliyoruz inşallah. Bozyaka eskimiş ve depreme dayanıksız durumda. Biz bu anlamda Bozyaka Hastanesini cumhurbaşkanlığı yatırım raporunda. Maliyeti ayrılmış urumda. 600 yataklı yeni bir hastane müjdesi veriyoruz. Burası bitince Yeşilyurt’a gelecek. Burada da 800 yataklı bir hastane yapacağız. Vatandaşın hizmetin en iyisine layık. CHP İl başkanı bu durumu dile getirince, ‘sizin işiniz mi?’ diye sordu. Yalan söylemek sizin işiniz mi?” ifadelerini kullandı.

 

10 BİN ÖĞRENCİ KONTEYNIRDA EĞİTİM GÖRÜYOR

Demokrasi Üniversitesi’ne ait bütün davaları geri çekeceklerini belirten Tunç, “Demokrasi Üniversitemiz belediye yüzünden yılan hikayesine döndü. İzmir Üniversitesi vardı Poligon’da. 6-7 dönümlük alana kurulmuş bir yerdi. Darbe sonrası buraya el konuldu. Mücadele ettik ve Karabağlar ekonomik yönden az gelişmiş bir yer var ve buna ihtiyacı var. 15 Temmuz darbesini yapanlara inat isminin Demokrasi Üniversitesi olmasını sağladık. Uzundere’de yerimiz var, burası ekonomik anlamda geri kalmış bir yer. Üniversiteyi oraya koyarsak iyi olur dedik. 400 dönüm yer ayırdık. Belediyemiz mahkeme yolunu tuttular. 10 bin civarında öğrencimiz konteynırda eğitim görmektedir. Günah değil mi? Belediyeyi kazandığımız takdirde üniversite ile ilgili bütün davaları geri çekeceğiz. TOKİ konutlarıyla ilgili davaları da geri çekeceğiz” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK”

Tunç son olarak ise, “Bizim amacımız memleketimizin değişik yerlerinde iyi bir yaşam sürmek ümidiyle gelen şehrimize gelen vatandaşlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek. İyi belediyecilik nasıl olur onu göstermek. Diğer şehirlerdeki insanlarımızın nasiplendiği Cumhur İttifakı belediyeciliğini nasıl olduğunu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.