Gündem

Karadeniz Sallandı İstanbul da Hissetti! Kandilli Rasathanesi Açıkladı 4.5 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Karadeniz bölgesinde saat 20.38 civarı meydana gelen 4.5 büyüklüğünde ki deprem hissedilen illerde panik yaşattı. Kandilli Rasathanesinin 4.5 olarak duyurduğu İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Merkez üssü Karadeniz olan depremin etkisini yakın illerde hisseden vatandaş korkuya kapıldı. Deprem Zonguldak Ereğli merkezli olarak bildirildi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, bolu, düzce gibi illerde de sarsıntı hissedildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada ise ekiplerin konu ile ilgili yaşananlarla ilgilendiğini açıkladı. Depremin hissedildiği bölgelerde mal ve can kaybının yaşanmadığı bilgisi verildi.

İstanbul Valisinden Açıklama

Depremden sonra İstanbul valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından açıklama yaptı. Zonguldak Ereğli merkezli depremin 4.4 büyüklüğünde olduğu İstanbul’dan da hissedildiğini belirten vali Yerlikaya il genelinde hiçbir yerde olumsuz bir durumun olmadığını can ve mal kaybının yaşanmadığını vatandaşın güvende olduğunun bilgisini verdi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla depremle ilgili görüşünü bildirdi. Depremin sebebinin yörede bulunan ve batı Karadeniz kıyılarına paralel olan kuzey fay hattı kuşağından kaynaklandığını ve 4.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Büyük çaplı bir deprem olmadığını dile getiren uzman korkulacak bir durum olmadığını bildirdi.

Karadeniz’de Büyük Deprem Bekleniyor Mu?

Yaşanan depremden sonra herkesin aklına Karadeniz’de büyük deprem bekleniyor mu? Sorusu geldi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yer bilimci Görür Karadeniz bölgesinin diğer bölgelere göre daha az riskli olduğunu fay hatlarının daha çok denizin içinde yer aldığını açıkladı. Karadeniz’de büyük bir deprem beklentisinin olmadığını dile getiren yer bilimci sismik yönde daha az aktif olduğunu belirtti.