Karadeniz’deki sel felaketinden acı haber geldi: Cansız bedenlerine ulaşıldı!

Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinden acı haber geldi. Amasya’da dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış sele neden oldu. Meydana gelen sele otomobillerinde yakalanan genç çift ve arkadaşları sele kapıldı. Ekiplerin arama çalışmaları devam ederken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

PİKNİĞE GİTMİŞLERDİ

Alınan bilgilere göre, Amasya merkeze bağlı Kızılkışlacak köyü yakınlarına dün pikniğe giden Serkan (33) ve Zilal Şahin (30) çifti ile arkadaşları Murat Ekşi (38), yağmura yakalandı. Aniden bastıran sağanak nedeniyle 3 kişi, korunmak için otomobillerine bindi. Ancak şiddetli sağanak sele neden oldu, otomobil suya kapıldı.

Serkan Şahin araçtan kendi imkanlarıyla çıkıp, kurtuldu. Murat Ekşi ve Zilal Şahin ise sürüklenen araçla birlikte gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Hava muhalefeti nedeniyle arama çalışmaları bugüne bırakıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte AFAD, jandarma, İl Özel İdare, DSİ ve Samsun su altı arama kurtarma ekipleri kayıp 2 kişinin bulunması için çalışma başlattı.

OTOMOBİLLE SELE KAPILDILAR

Amasya’da otomobille sel sularına kapılıp kaybolan 2 kişiden Murat Ekşi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin Zilal Şahin’i arama çalışmaları sürüyor.

SAMSUN’DAN ACI HABER GELDİ

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada Samsun’un Ladik ilçesinde sele kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ladik ilçesinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran yağış, su baskınları ve sele neden oldu. İlçede etkili olan sağanakta bazı dereler taştı, evlerin alt katlarını su bastı. Alıçlı Mahalesi’nde hayvanlarını köprüden geçirmek isteyen 65 yaşındaki Şükrü Köksal dengesini kaybederek sele kapıldı.

SAMSUN’A KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den Samsun ve çevresindeki illerle ilgili yapılan gök gürültülü sağanak yağış uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Samsun il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 06.06.2023 Salı sabah saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Bugün öğle saatlerinde başlayan yağışın yarın sabah 9’a kadar sürmesi bekleniyor.

ORDU’YA UYARI

Meteoroloji’den Ordu için yaptığı açıklamada, “Ordu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 06.06.2023 Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), batı kesimlerde zaman zaman çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

Exit mobile version