Karantina süresi kısaltıldı: Artık 5 gün yetiyor!

Türkiye’de pandemi etkisini göstermeye devam ediyor. Hergün binlerce kişi hastalığa yakalanıyor. Ancak aşılama oranının artması ile beraber eski corona virüsü kuralları değişmeye başladı. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen son bilgilere göre öğrenciler için karantina süresi kısaltıldı. Buna göre yakın temaslı kabul edilen ilk ve ortaokul öğrencilerinden semptom gelişmemiş olanlar 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına dönebilecekler.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli bir karar alındı. Gelen son bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi. Yapılan güncellemeye göre, ilk ve ortaokul öğrencilerinden semptom gelişmemiş olanlar 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına dönebilecekler.

Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinde semptom takibi yapılarak, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle; PCR yapılmadığı durumda ise 10. günde maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devam edebilirler.”

Aşısız olan veya aşılarını tamamlamamış olan vatandaşlar için yapılan açıklamada ise temaslı olmaları durumunda 14 gün karantina uygulamasının devam edeceği bildirildi. Ancak semptom göstermeyenler 10. günde karantinalarını sonlandırabilecekler.

Exit mobile version