Gündem

Karantinada olması gerekirken, tatile gitti!

Annesinin koronavirüs testi pozitif çıkan ve izolasyona alınan şahıs, arkadaşıyla tatile giderken yakalandı. Kendisini "Ben değil kardeşim o" diyerek savunan şahısa 3 bin 150 lira ceza uygulandı.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Hacıobası Müşterek Yol Kontrol Noktası’nda hem kimlik kontrolü uygulaması hem de Covid-19 kontrolü yapan jandarma ve polis ekipleri, Konya’da izolasyonda olması gereken bir kişi tatile giderken yakaladı. Edinilen bilgiye göre; bugün öğle saatlerinde yol kontrol noktasında durdurulan otomobilde Konya’dan Antalya’ya tatile giden sürücü ve yanındaki yolcunun kimlik kontrolü yapıldı. Kontrolde, otomobilde yolcu olarak bulunan İ.K.’nin (21) annesinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve kendisinin de 7 gün önce izolasyona alındığı belirlendi.

“BEN DEĞİL KARDEŞİMDİ”

Ailesiyle yaşamadığını söyleyen İ.K., annesinin, kardeşininki yerine yanlışlıkla kendisinin T.C. kimlik numarasını filyasyon ekiplerine verdiğini iddia etti. İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle temas kuran jandarma ekipleri, İ.K.’ye 3 bin 150 lira idari para cezası uyguladı. Gazetecilere de “Çekim yapmanızı istemiyorum” diye tepki gösteren İ.K. ve arkadaşı, Konya’ya geri gönderildi.