GündemYaşam

Karar açıklandı: 2022 yılbaşı müzik yasağı var mı?

2021 yılının son gününde, yılbaşı planlarına hız kazandıran vatandaşlar bu gece ile ilgili olarak çeşitli araştırmalar yapmaya devam ediyor. Vatandaşların araştırma konuları arasına ilk sıradan giriş yapan müzik yasağı konusu, oldukça merak ediliyor. Vatandaşların bu merakını giderecek olan açıklama ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık yılbaşı tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgede, yılbaşı kutlamalarına yönelik birçok karara imza attı. İşte o kararların ayrıntıları…

Yılbaşı Gecesi Müzikli Eğlence Planlayanların Dikkatine!

2022 yılbaşı gecesi sevdikleri kişiler ile dışarıda olma planları yapan vatandaşları üzecek olan haber, İçişleri Bakanlığı yılbaşı tedbirleri genelgesinden geldi. Genelge içerisinde yer alan onlarca kural, vatandaşların arzu ettikleri eğlence ortamına, istedikleri saatler içerisinde dahil olamayacaklarına işaret etti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası ile 81 ilin yönetimine gönderilen yılbaşı tedbirleri, 30 Aralık 2021 tarihinden itibaren kuralların uygulanmaya başlamasını sağladı. Tedbirler kapsamında alınan kararlar arasında, 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olan müzik yasağı kuralı ile ilgili detaylara da yer verildi. Buna göre 2022 yılbaşı gecesi saat 00:00’dan sonra aktif olarak müzik dinletisinin gerçekleştirildiği mekanlarda müziğin kapatılması gerektiği duyuruldu.

Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı!

İçişleri Bakanlığının 2022 yılbaşı tedbirleri kapsamında birçok güvenlik noktasının kurulmasına karar verildi. Farklı şehirlerin birçok noktasında kurulmasına karar verilen güvenlik noktaları sayesinde, yılbaşı gecesinde vatandaşların güvenli bir ortam içerisinde eğlenmesinin sağlanması hedeflendi.

Yılbaşı tedbirleri kapsamında alınan kararlar neticesinde güvenlik noktaları yalnızca karada yer almayacak. Vatandaşların yılbaşı eğlencesinin herhangi bir sebep ile saldırı altında olmamasını sağlamak amacı ile havadan da kontroller yapılacak. Hem karadan hem de havadan yürütülecek olan güvenlik tedbirleri kapsamında binlerce güvenlik gücü görev alacak.

Mekanlar Korona Tedbirleri Kapsamında Denetlenecek!

İçişleri Bakanlığının yılbaşı tedbirleri genelgesi kapsamında, yılbaşı eğlencesi sunacak olan mekanların tamamı, korona tedbirleri kapsamında da denetlenmeye devam edecek. Mekanların hijyeni ve mekanlarda bulunan vatandaşların maske ve mesafe kurallarına dikkat edip etmemesine bağlı olarak, mekanlara çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Ayrıca mekanlarda genelge içerisinde yer alan diğer konularda denetlenecek.