Karate 1 Dünya Gençlik Ligi’nde Kütahyalı Elizan dünya şampiyonu oldu

İtalya’nın Venedik şehrinde gerçekleşen Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Dünya Gençlik Ligi’nde, 81 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla yapılan müsabakalarda Kütahyalı Elizan Sağlam (13), U14 Kadın Kata kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Finaldeki rakibi Nimet Berra Karakuzu (13) ise ikinci sırayı elde etti.

Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü’nden 14 sporcuyla turnuvaya katılan Türk sporcuların bu başarısı, antrenör Mustafa Oğulcan Alımcı tarafından “çok gurur verici” olarak değerlendirildi.

İkinci de bir Türk

Oğulcan Alımcı, 14 sporcu, 2 antrenör ve 1 idareci ile katıldıkları şampiyonada Elizan Sağlam ve Nimet Berra Karakuzu’nun U14 Kadın Kata kategorisinde finallere çıkarak büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Ayrıca, bu iki sporcunun daha önce Türkiye Çocukları Karate Şampiyonası’nda finale çıkarak başarıya imza attıklarını ve milli sporcu unvanını kazandıklarını ifade etti. Başarılı antrenör, öğrencilerinin Balkan şampiyonalarında da ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini belirterek, Kütahya’dan çıkan bu iki sporcunun dünya çapında karate sporunda önemli bir başarıya imza atmalarının kendileri için muhteşem bir durum olduğunu vurguladı.

 

Exit mobile version