Karavan işgali İzmir gündeminde

HABER/ Didar DEMİRCİ- Özellikle pandemi döneminde doğada ve minimum ölçüde yaşamak büyük önem kazandı. Bu durumda beraberinde karavan ve benzeri araçlara insanları yönlendirdi. Artan karavan kullanımı da kent merkezlerine yaşanan park sorununu katladı. Bu kapsamda park sorununun çözümü için de meclis üyeleri bulundukları ilçelerin belediye meclis toplantılarında konuyu gündeme getirmeye başladılar. Karavan parkı sorununa ilişkin ilk önergeyi veren Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, 11 Aralık’ta toplanan İzmir Büyükşehir Meclisinde karavan parklarıyla ilgili verilen ortak önergeye dikkat çekerek, eleştirilerini sıraladı.

“BİR YIL ÖNCE SÖYLEDİK”

Konuya ilişkin eleştirilerini sıralayan Atmaca, “Özellikle İzmir Kent Ormanı otoparkında karavan sakinleriyle hafta sonu günübirlik gelen ziyaretçilerle aralarında tartışma ve kavgalar yaşandı. Yaklaşık 1 yıl önce konuyu dile getirip, sorunun çözümüne yönelik İzmir genelinde ücret karşılığında karavan sahiplerinin konaklamasına imkan sağlayacak alanlar teşekkül ettirilmesi gerektiğini ifade ettik. Hatta bu konuda verdiğimiz önerge CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla RET edilip rafa kaldırıldı. Peki o günden bu güne kadar konunun çözümüne yönelik bir adım atıldı mı? İZBB ‘nin resmi internet sitesinde 7 Temmuz tarihinde yer alan haberde, “Proje kapsamında kent içinde 5 ayrı noktada, Bornova’da yer alan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 83 araçlık, Bayraklı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerindeki otopark planlı alanda 34 araçlık, Balçova Olimpiyat Evleri’nde 60 araçlık, Halkapınar’da 60 araçlık, Karşıyaka Selçuk Yaşar Spor Tesisleri yanında (Çiğli ESHOT Garajı) 122 araçlık, Menemen Ulucak’ta 30 araçlık toplamda 524 karavan kapasiteli park alanı yapılacak” denilmektedir. Önergemizin üzerinden yaklaşık 1 yıl, İzmir Büyükşehir Belediyesinin paylaşımının üzerinden ise 6 ay geçmiş olmasına rağmen, bu sorunun hala çözülememiş olması hayret vericidir. Çünkü yapılacak iş bir köprülü kavşak, battı-çıktı veya belediye hizmet binası değildir. Yapılacak iş sadece açık alan otopark düzenlemesidir” sözlerini kaydetti.

“CHP İMZASI TRAJİKOMİKTİR”

AK Parti, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekillerinin karavan park alanlarına ilişkin sorunu gündeme getirerek çözüm aramalarını son derece doğal olarak değerlendiren Atmaca, “Çözümü gerçekleştirmekle yükümlü olan CHP Grup Başkanvekilinin bu önergeye imza atması trajikomiktir. Yerelde iktidar olan CHP Grup Başkanvekilinin aklı karışmış olmalı, bu işin yetki alanları içinde olduğunu bilmiyor mu? Madem çözüm arıyorlardı, muhalefetin önerge vermesini niye beklediler? Sorunu bugüne kadar neden çözmediler? Bu durum bize CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yetki ve sorumluluk alanında olan yolların tamiri için, vatandaşla beraber imza toplamasını hatırlattı” diye konuştu.

Exit mobile version