Karşılıksız 1100 TL ödeme yapılacak: 11 haneli olan TC kimlik numarasını yazıp başvuru yapın!

Sosyal yardım paraları için başvurular merak ediliyor. İhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden biri de 1100 TL tutarındaki yardım. Peki, 1100 TL yardım için nereden ve nasıl başvuru yapılır?

Sosyal yardım ödemesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1100 TL ödeme yapılıyor. Söz konusu yardım için e-Devlet üzerinden ya da ALO 144 sosyal yardım hattını arayarak başvuru yapılabiliyor. Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da başvuru yapmak mümkün.

1100 TL YARDIM NASIL ALINIR?

1100 TL yardım nasıl alınır sorusu bu alanda en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. 1100 TL’lik sosyal yardım paketine başvuruda bulunabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir.

Öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet kanalına giriş yapmanız gerekir.

Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra üst sekmede yer alan arama çubuğunu kullanarak ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ araması yapmalısınız.

Arama sonucunda karşınıza gelen ekrandan ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Başvurusu’’ ekranına gitmelisiniz.

PTT’DEN ALINIYOR

Karşınıza gelen ekranda kişisel bilgileriniz ve başvur butonu bulunacaktır. Kişisel bilgilerinizin doğruluğunu kabul ettikten sonra başvur butonuna tıklayabilir ve başvurunuzu gönderebilirsiniz. 30 gün içerisinde gelen sonuçlarda başvurunuzun onaylandığını görürseniz, takip eden ayın ilk 15 gününde paranız PTT hesabınıza yatırılacaktır.

1100 TL YARDIM KİMLERE VERİLİR?

Kimler 1100 TL yardım alabilir sorusu da dar gelirli aileler tarafından sıklıkla sorulur. Bu yardım yalnızca muhtaçlık sınırın altında yaşayan ve çeşitli nedenlerden ötürü ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara verilir.

Bu kişiler şöyle sıralanabilir:

Herhangi bir yerden gelir elde etmeyenler

Sosyal güvenceye sahip olmayanlar

65 yaş üzeri olup bir gelire sahip olmayan yaşlılar

Eşi vefat etmiş ve gelir sahibi olmayan dul kadınlar

Afetzedeler

Engelliler

Muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar

Yukarıda sıralanan kişiler, 1100 TL değerinde olan sosyal yardım paketinden faydalanabilmektedir. Başvurunuzun ardından ilgili birimler incelemelerini yapacak ve uygun görüldüğünüz takdirde başvurunuzu onaylayacaktır.

Exit mobile version