EkonomiGündem

Karşılıksız 5 bin 97 TL yatacak: Hemen e-Devlet şifrenizle giriş yaparak kontrol edin!

Karşılıksız yapılan ödemelerle ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Devlet, ihtiyaç sahiplerine yönelik maddi destek sağlıyor. Bu maddi desteklerle ilgili başvuru şartları ve detayları merak ediliyor. Bunlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Devlet tarafından her ay evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Hak sahiplerinin hesabına 5 bin 97 TL geçiyor.

Devlet tarafından yapılan destekler arasında evde bakım maaşı da var. Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakan vatandaşlara maaş veriyor. Yapılan başvurunun onaylanması durumunda hak sahiplerinin hesabına 5 bin 97 TL geçiyor. Ödemeler ise her ayın 15’i ile 31’i arasında gerçekleşiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? Evde bakım maaşı ödemesinden yararlanan vatandaşlar detayları araştırıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı alanlar iki yolla maaşlarını sorgulayabiliyor. Bunlardan biri SMS özelliği ile yapılıyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

E-DEVLET’TEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaş bekleyen vatandaşlar tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Haziran ayı ödemeleriyle ilgili araştırmalar da hız kazandı. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.