Karşılıksız 5 bin TL yatırılacağı müjdelendi: Bugünden itibaren banka hesaplarınızı kontrol edip ATM’ye gidin!

Ödeme açıklaması geldi. Yüzlerce kişinin hesabına 5 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, destek ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, eğitim yardımı kapsamında 5.004 TL, 7.506 TL ve 10.008 TL ödeme yapılacağı vurgulandı.

Bakan Bilgin, bugün yapılacak olan ödemelerin detaylarını duyurdu. Buna göre, bugünden itibaren şehit çocukları, harp/vazife malullerinin kendilerinin ve çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemeleri yapılacak. Ödemeler banka hesaplarına yatacak.

ÖDEMELER YAPILIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ödemelerle ilgili yaptığı açıklamada “Aziz şehitlerimizin çocukları ile harp/vazife malullerimizin kendilerinin ve çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerini bugün yapıyoruz. Bu kapsamda; ilköğretim için 5.004 TL, ortaöğretim için 7.506 TL, yükseköğretim için 10.008 TL eğitim ve öğretim yardımı ödeyeceğiz” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere, müracaat şartına gerek kalmadan ödeme yapılacak.

19 bin 451 öğrenciye toplam 136 milyon lira eğitim ve öğretim yardımı yapılacağı belirtilirken, öğrenim seviyeleri tespit edilemeyen kişilerin eğitim ve öğretim yardımlarının eğitim öğretim yılı içerisinde başvurmaları halinde ödeneceği bildirildi.

BANKA HESAPLARINA YATACAK

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, banka hesaplarına yatırılacak.

Exit mobile version