Karşılıksız devlet ödemeleri hesaplara yatmaya devam ediyor! Ödemelerin yattığı iller belli oldu…

Ayın 15’inde hesaplara yatmaya başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri ay sonuna kadar devam edecek. Ayrıca, belirli şartları sağlayan ve başvuruda bulunan herkesin alabileceği ödemelerin sorgulanması e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte detaylar…

Bu yardımdan yararlanmak için de en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Evde Bakım Parası Sorgulama İşlemi

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

Sorgulama işlemi SMS yoluyla da yapılabiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Evde Bakım Parası Yatan İller

1- Tokat
2- Kırşehir
3- Bolu
4- Osmaniye
5- Ordu
6- Afyonkarahisar
7- Hatay
8- Çanakkale
9- Aksaray
10- İzmir
11- Antalya
12- Diyarbakır
13- Ankara
14- Kırıkkale
15- Balıkesir
16- İstanbul
17- Konya
18- Kocaeli
19- Şanlıurfa
20- Niğde
21- Bilecik
22- Uşak

Exit mobile version