Karşılıksız para verilecek: 25 yaş altındakiler hemen banka hesaplarını kontrol etsin!

Ödemelerle ilgili yüzlerce kişinin beklediği gelişme yaşandı. Destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bir ilk olacak bu destek kapsamında, öğrencilere ulaşım yardımı yapılacak. Bakan Yanık, öğrencilere verilen destek ödemelerine ilişkin duyuruda bulundu. Bu kapsamda, ailesinden uzakta eğitim gören 25 yaşın altındaki öğrencilere para verilecek.

Öğrencilere gidiş-dönüş ulaşım desteği kararı alınmıştı. Söz konusu destek uygulaması başladı. Baka Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilere gidiş-dönüş ulaşım desteği verileceğini bildirdi. Bu doğrultuda, yılda 2 defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri için üst limit 750 TL olarak ödeme yapılacak. Yanık, “Program ile öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak, vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL” dedi.

Bakan Yanık, öğrencilere ulaşım desteğiyle ilgili olarak su açıklamayı yaptı;

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız.”

ULAŞIM DESTEĞİ KAÇ TL?

Öğrencilere verilen ulaşım desteği merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine sağlanacak ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının başladığını açıkladı. Bakan Yanık, yaptığı açıklamada “Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL” diye konuştu.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Bakan Yanık ayrıca, söz konusu programa yapılacak başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini söyledi.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ulaşım desteği başvuru şartlarının detayları yakından takip ediliyor. Ailesinden uzakta eğitim görenler, 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler Ulaşım Desteği başvurusunda bulunabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım desteği alamayacak.

Exit mobile version