Kart ekstrenizi kontrol edin: Aidatlara yüzde 70 zam geldi

Son zamanlarda Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte, kredi kartı kullanımında belirgin bir artış gözlemlenirken, bankaların kredi kartı aidatlarına yaptığı yüksek zamlar da gündemi meşgul ediyor.

TÜDER Başkanı Levent Küçük, yaptığı açıklamada, özellikle özel bankaların bu yıl kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ila yüzde 70 arasında zam yaptığını belirtti. Bu durum, bankaların tüketicileri mağdur eden ekonomik politikalarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Kredi kartı aidatlarının değişkenliği

Küçük, banka aidatlarının 400 ila 1500 TL arasında değişkenlik gösterdiğine dikkat çekti. Bu yüksek aidatlar, tüketicileri zor durumda bırakırken, ekonomik olarak da ciddi bir yük oluşturuyor.

Yasal düzenlemeler ve tüketici hakları

Kredi kartlarından alınan yıllık aidat ücretleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında düzenlenmiş olup, bankalara belirli şartlar getirilmiştir. Ancak, bu şartların bankalar tarafından dikkate alınmaması ve tüketicilere alternatif çözümler sunulmaması, tüketici haklarının ihlal edildiği endişesini beraberinde getiriyor.

 

Exit mobile version