İzmir HaberleriPolitika

Kasapoğlu: İzmir’i yerel yönetim devrimi ile taçlandıracağız

Türkiye ve İzmir gündemine yönelik basınla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu, yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi. Kasapoğlu, "İzmir'i yerel yönetim devrimi ile taçlandıracağız" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, partisinin İzmir İl binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kasapoğlu, Türkiye ve İzmir gündemine yönelik genel bir değerlendirme yaptı. Basın açıklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İsmail Çiftçioğlu, Ayşe Cankurtaran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Işık katıldı. Başkan Saygılı, Kasapoğlu’nun açıklamaları öncesinde İzmirlilere yerel seçimler üzerinden seslendi. İzmirlilerin bu kez icraat ve hizmet için sandığa gideceğini belirten Başkan Saygılı, “Gelin kalktı köyü yaktı” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediyelerini eleştirdi.

Saygılı: CHP’li Belediyeler balık bile tutamaz

Başkan Saygılı, “Anadolu’da; ‘Gelin kalktı, köyü yaktı.’ diye bir tabir vardır. Kayın babasına bir bardak su vermek için ayağa kalkan gelin, bir elini vurmuş süt kovasını devirmiş, bir ayağını kaldırmış yağ tulumu devrilmiş. Arkasına dönmüş, gaz lambasını yere düşürmüş. Ev de yanmış, köy de yanmış… CHP İzmir’de belediyecilik yapacağım diye 25 yıldır o koltukta. Son 5 yıldır ne idarecilik yaptılar ne de bir çivi çakabildiler. Elle tutulmayacak işler için şölenler yapmaktan öteye geçemediler. Evi de köyü de yaktılar. Söz verdik tuttuk diyorlar. Balık bile tutamazlar. 5 yıldır konuşmayın harekete geçin söz verdiniz madem yapın. anlatmayın gösterin diyoruz. ama sadece laf kalabalığı var. İzmir’in sokaklarında reklam tabelalarından başka bir şey yok. Yeni belediye binası, körfez temizliği, Karşıyaka stadı, Buca otogar yolu, kanalizasyon- yağmursuyu hattı muamma, bütçede kocamam bir delik belediye şirketleri muamma… CHP’nin elinde enkaza dönüşen, giderek aşağıya çektikleri İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya hazırız. Yeter ki İzmir halkı bu kez icraat desin. Biz hazırız. Söz nasıl tutulur göstermeye, körfezde nasıl yüzülür göstermeye, kentsel dönüşüm nasıl yapılır göstermeye hazırız” mesajını verdi.

Kasapoğlu: İzmir’i yerel yönetim devrimi ile hizmete kavuşturalım

Basın toplantısında Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kasapoğlu, İsrail’e karşı tavır almaları için insanlığa çağrıda bulundu. Ardından Kasapoğlu, İzmir Milletvekili olarak İzmirlilerin yanında olmak için çalıştıklarını belirterek, “Bu noktada gerek halkımızla gerek hemşehrilerimizle güçlenen ilişkilerimiz bizleri mutlu kılıyor. Bu noktada da çabalarımızı güçlendireceğiz. İzmir’in kentsel dönüşümü, trafiği ile çevre faaliyetleriyle ve tabi ki gençliğiyle tüm sanat dünyasıyla sporuyla daha güçlü olması adına belirli kurum ve kuruluşlarla iş birliğine devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında ulaşımdan alt yapıya, sağlıktan spora son yıllarda attığımız sağlam adımlar var. Türkiye Yüzyılının başlangıcında bu adımları atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ama bu anlamda bize çok daha fazla görevler düşmektedir. Yerel yönetim noktasında da bu süreçleri daha yukarılara taşımak hepimiz için önemli bir başarı olacaktır. İzmir çok özel bir şehir. Her şeyden önce medeniyetin sembolü, demokrasinin sembolü, yerliliğin ve milliliğin sembolüdür. Bu noktada ortaya koyduğu üretim ve istihdamla ülkeye öncülük eden bir şehirdir. Bu şehri bu markayı güçlendirmek çok önemli bir misyon. Hedefimiz bu markayı güçlendirmek adına iletişim ve koordinasyonla bu süreçleri daha farklı noktalara taşımak. Layık olunan çabayı yerel yönetimlerle birlikte ortaya koymak ve taçlandırmak. Yerel yönetimi ile merkezi yönetimi ile tüm kurum kuruluşlarıyla el ele vermiş sinerjiyi ortaya koyan bir mantaliteyi çıkarmak. Demorkasinin kazandığı bir şölen olarak kardeşlik içerisinde en güzel şekilde bu süreçleri yaşayalım ve tabi bununla birlikte İzmir’de bir yerel yönetim devrimi ile bir hizmet seferberliğine kavuşturalım. Bu noktada Cumhur İttifakı olarak her zamankinden fazla gayret göstereceğiz” sözlerini kaydetti.

Kasapoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yönündeki söylentilere ilişkin de sürecin devam ettiğini aktararak, en iyi kararı teşkilatın vereceğini belirtti.