Kasım ayı enflasyon açıklaması geldi! 2021 Kasım enflasyon oranı tüm detaylar!

Kasım ayının bitmesi ile birlikte son günlerde Kasım enflasyon oranları merak edilen konular arasında yer alıyor. Aralık ayına olmamızla birlikte kasım ayı enflasyon oranları ile ilgili gelişmeler araştırılıyor.  Enflasyon  rakamları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Enflasyon oranları her ayın başında belli oluyor. Aralık ayına girmiş olmamızla beraber Kasım ayı enflasyon oranları araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki Kasım Enflasyon belli oldu mu? TÜFE belli oldu mu? enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Kasım ayı enflasyon beklentisi nedir?

Kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 24 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,88 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,8, en yüksek yüzde 3,56 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,88) göre bir önceki ay yüzde 19,89 olan yıllık enflasyonun yüzde 20,57’ye yükseleceği hesaplanıyor.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 

Kasım ayı enflasyon rakamları 3 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00’da açıklanacağı öğrenildi.

Ekim ayı enflasyon oranları

Ekim ayı enflasyon rakamları kasım ayının başlarında açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 19,89, aylık yüzde 2,39 arttı.

Exit mobile version