İzmir HaberleriPolitika

Kayalar hakkındaki talebi mahkeme reddetti

Menderes Belediye Başkanlığı görevindeyken “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla görevden alınan ve yargılanan Mustafa Kayalar, son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı. Açığa alınma kararının süresinin uzatılması ve görevine iade edilmesi talebiyle İzmir 7. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kayalar’a ret cevabı geldi.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, yeniden dava açacaklarını duyurdu.

Yeniden dava açacaklar

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen açığa alınma kararının süresinin uzatılmasına karşı açtıkları davayı İzmir 7. İdare Mahkemesi’nin reddettiğini duyuran Aydın, istinafa başvuracaklarını belirtti.

Ayrıca Kayaların göreve iadesi için de yeniden dava açacaklarını aktaran Aydın, “Seçimi kazanınca milli irade lafları edenlerin, seçimi kazanamayınca ortaya çıkan millet iradesini bakanlık koridorlarında boğan anti demokratik anlayışına da bu haksız düzene de karşı çıkmayı sürdüreceğiz” açıklamalarını kaydetti.