Kaybolan ehliyet için belgeler nelerdir? Kaybolan ehliyet ücreti

Türkiye’de trafiğe çıkan pek çok vatandaş, kaybolan ehliyetler hakkında araştırma yapılıyor. Ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, ” Kaybolan ehliyet için belgeler nelerdir? “, egehaber.com “Kaybolan ehliyet ücreti ne kadar?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar.

Kaybolan ehliyetinizi yeniden çıkarmak istiyorsanız gerekli evrakları tamamlamanız gerekiyor egehaber.com Kayı ehliyet ücreti, bu ücretin hangi bankaya yatacağı, sağlık raporu ve randevu işlemleriyle alakalı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

kaybolan ehliyet için belgeler şu şekilde belirtilmektedir:

*Kimlik belgesi, pasaport ya da avukat kimliği
*Sürücü sağlık rapor
*Yeni sürücü belgesi için ücret yatırıldığına dair makbuz,
*2 adet biyometrik fotoğraf
*Kan grubu belgesi (Başvuru sırasında beyan etmek de yeterlidir.)
*Kayıp dilekçesi ve parmak izi

Kayıp ehliyet için gerekli evraklar ile birlikte Nüfus Müdürlükleri’ne başvurmanız gerekmektedir. Çalınan ehliyet için de aynı prosedürler uygulanmaktadır.

Kayıp Ehliyet Ücreti

Kaybolan ehliyet ücreti ödemesi yapılırken iki durum söz konusudur:

*Eski sürücü belgesini kaybedenlerin ödemesi gereken ücret 15 TL’dir.  egehaber.com13 TL kâğıt bedeli 2 TL ise hizmet bedeli şeklindedir. Bu kişiler sadece ehliyet yenileme ücreti ödemektedir.
*Yeni çipli sürücü belgesini kaybedenlerin ödeyeceği ücret 196 TL’dir. 166 TL kâğıt bedeli 30 TL ise vakıf bedeli olarak belirlenmiştir. Bu kişiler indirimli kart çıkartma hakkını daha önce kullandıkları için ödenecek tutar fazladır.

Ehliyetini kaybedenler için ekstra bir ceza ödemesi bulunmamakta yalnızca ehliyet çıkarma ücreti ödenmektedir.

Kayıp Ehliyet Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır?

Kaybolan ehliyet ücretinin yatırılacağı bankalar Maliye Bakanlığı ve Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’nın ortak anlaşmalı olduğu bankalardır.  egehaber.comDeğerli kâğıt bedeli ve hizmet bedeli bu bankalarda ödenebilmektedir. İki ödemeyi de yapabileceğiniz anlaşmalı ortak bankalar şunlardır:

*Akbank
*Aktif Bank
*Albaraka Türk
*Denizbank
*Garanti Bankası
*Halk Bankası
*ING Bank
*Kuveyt Türk
*PTT Bankası
*Şekerbank
*Türkiye Ekonomi Bankası
*QNB Finansbank
*Vakıflar Bankası
*Ziraat Bankası

Kayıp Ehliyet Harcı İnternetten Ödenir mi?

Kayıp ehliyet için gerekli evraklar arasında olan harç ücretleri GİB internet sayfası üzerinden ödenebilmektedir. Değerli kâğıt bedelini bu sistem üzerinden ödeyebilirsiniz. Yalnız hizmet bedeli, Trafik Vakfı’na ödendiği için internet üzerinden ödeme yapamazsanız. Yukarıda bahsettiğimiz anlaşmalı bankalara ödeme yapmanız gerekmektedir.

Kayıp Ehliyet Sağlık Raporu

Kaybolan ehliyet için sağlık raporu almak zorunlu bir uygulamadır. Sürücü olur sağlık raporunu kamu sağlık kurumlarından ya da özel sağlık kurumlarından alabilirsiniz. İki türlü de öncelikle Aile Hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Aile Hekiminizden de sağlık raporu alabilirsiniz. Ayrıntılı tetkikler yapılacak olması durumunda hekiminiz tarafından üst sağlık kuruluşlarına sevk edilebilirsiniz. Düzenlenen sürücü sağlık raporu resimli olmalıdır. Özel hastanelerde rapor ücret, 40 TL – 80 TL arasında değişebilmektedir.

Kayıp Ehliyet Bildirimi

Kaybolan ehliyetin bildirilmesi eski uygulamada ilan verme şeklinde yapılmaktaydı. 2019 yılında böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Yine de Trafik Tescil Şubesi’ne giderek kaybolan ehliyetinizle işlem yapılabilme ihtimaline karşılık kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.

 

Kayıp Ehliyet İçin Randevu

Kaybolan ehliyet için randevu işlemini Nüfus Müdürlüğü çağrı merkezini arayarak ya da internet üzerinden halledebilirsiniz.

*Telefonla randevu almak istiyorsanız ALO 199 çağrı hattını aramanız gerekmektedir.
*İnternetten randevu talebi oluşturmak için Nüfus Müdürlüğü resmi sitesinin EHLİYET RANDEVU bağlantısını kullanabilirsiniz.

Kayıp Dilekçesi ve Parmak İzi Verilmesi

Dilekçe örneği başvurunuz sırasında Nüfus Müdürlükleri’nden verilmektedir. Verilen dilekçede doldurmanız gereken bilgiler belirtilmiştir. Başvurunuz esnasında kurum tarafından parmak iziniz de alınmaktadır. Parmak iziniz alındığından dolayı başka birinin sizin adınıza başvuru yapması mümkün değildir. Kayıp ehliyet için gerekli evraklar ile birlikte doğrudan sizin başvuru yapmanız gerekir.

Yeni Ehliyet Ne Zaman Çıkar?

Yeni çipli ehliyetler tek merkezde basılmaktadır. Sürecin hızlı yürümesinden dolayı 15 gün içinde yeni belge adresinize teslim edilebilmektedir. Başvurunuz esnasında Nüfus Müdürlüğü’nden 15 gün süreli geçici ehliyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvurunuzdan sonra geçici ehliyet belgenizle araba kullanmanız mümkündür.

Kaynak: egehaber.com

Dijital ehliyet nedir? Dijital ehliyet nasıl alınır?

Vatandaşlar dijital ehliyet hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu nedenle internet sayfalarında, ‘Dijital ehliyet nedir?’ ve ‘Dijital ehliyet nasıl alınır?’ araştırmaları yapılıyor.

Dijital ehliyet nedir, nasıl alınır? Dijital sürücü belgesi almak için istenen evraklar, yenilenme süresi, hangi araçlarda zorunluğu olduğu, başvuru ücretleri ve sorgulaması ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Trafik cezaları, pasaport harçları ve ehliyet ücretleri artıyor! 2021’de ne kadar olacak?

Son gelen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021 için yeniden değerleme oranını yüzde 9,11 olarak belirledi. Bu da trafik cezaları, pasaport harçları ve ehliyet ücretlerinde artış yaşanacağı anlamına geliyor. Peki, 2021 yılında yeni ücretler ne kadar olacak? İşte cevabı…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021 için yeniden değerleme oranını yüzde 9,11 olarak belirledi. Yeni tutar Resmi Gazete’de de yayımlandı. Yeniden değerlendirme oranı trafik cezaları, pasaport harçları ve ehliyet ücretlerine yansıyacak. İşte 2021’de trafik cezaları, pasaport harçları ve ehliyet ücretleri…

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Ehliyet ve kimlik birleştirme başvurusu nasıl yapılır? Ehliyetler kimlikler ile nasıl birleştirilir?

İçişleri Bakanlığı ‘’ Hayat Kimliğinle Kolay Uygulaması’’ ile artık ehliyetlerin taşınmasına gerek kalmadığını duyurdu. Peki, ehliyetlerin kimliklere taşınması nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılacak? Ehliyetlerin kimlik kartlarına taşınması olayında ücret alınıyor mu? Nereden randevu alınır? Tüm detaylar bu haberde…

Daha önceden ehliyet ve kimlikler ayrı ayrı ibraz ediliyordu. İçişleri Bakanlığı, başlattığı bir uygulama ile artık ehliyetler yeni çipli kimliklere yüklenecek ve böylelikle sürücüler, ehliyet yerine kimliklerini göstermeleri yeterli olacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Ehliyet Alma Şartları Nelerdir? İşte ehliyet alma şartları

Bankaların taşıt kredileri kampanyalarından faydalanmak isteyen pek çok vatandaş, ehliyet almak için gerekli olan şartları merak ediyorlar. İşte ehliyet alma şartları…

Ehliyet almak için gerekli olan şartları, ehliyet sınıflarının hangi araç tiplerine karşılık geldiğini, ehliyet almak için ve ehliyetinizi yenilemek için gerekli olan evrakların neler olduğunu, ehliyet kursu süresini ve ehliyet alma şartları ve sürecinin ne kadar vakit aldığını haberlerimizden öğrenebilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version