DünyaGündemKültür Sanat

Kayıp tablo bulundu! İşte dünyanın en pahalı 3 tablosu!

Hollanda’da bulunduğu müzeden yaklaşık 3 yıl önce çalınan Van Gogh’un yağlı boya ünlü tablosu sonunda bulundu. Vincent van Gogh’un 1884 yılında yaptığı ‘Bahar Bahçesi’ isimli tablosu uzun bir süre önce sergilendiği müzeden çalınmıştı. Yıllar sonra tablonun bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Tablo nerede sergileniyordu?

Vincent van Gogh’un ‘Bahar Bahçesi’ isimli meşhur yağlı boya tablosu çalınmadan önce Hollanda’daki bir müzede sergileniyordu. Çok sayıda sanatsever tarafından ziyaret edilen tablo Singer Laren Müzesi’nden çalınmıştı. Söz konusu tablo Groninger Müzesi’nden ödünç olarak verilmişti.

Müzeden açıklama geldi

Hollanda’daki Groninger Müzesi yaptığı açıklama da; söz konusu Vincent van Gogh’a ait olan ‘Bahar Bahçesi’ isimli tablonun bulunduğunu açıkladı. Böylelikle tablo asıl sahibi olan Groninger Müzesi’ne geri dönmüş oldu. Vincent van Gogh hayranları ve sanatseverler duruma çok sevindi.

Dünyanın en pahalı 3 tablosu

Uzun süredir kayıp olan ünlü tablonun bulunmasının ardından akıllarda dünyanın en pahalı tabloları neler sorusu belirdi. İşte dünyanın en pahalı 3 tablosu…

Listenin 1’inci sırasında  Leonardo da Vinci’nin Salvator Mundi isimli tablosu bulunuyor. 2017 yılında 450.3 milyon dolara satılan tablo oldukça ilgi çekici görünüyor. Söz konusu ünlü tablo şuan sergilenmiyor.

Salvator Mundi tablosu

Listenin 2’nci sırasında Willem de Kooning’e ait Interchange isimli tablo bulunuyor. Yağlı boya tablo 2015 yılında 300 milyon dolara satılmıştı. Willem de Kooning soyut dışavurumculuğun önemli bir temsilcisi olarak biliniyor.

Interchange tablosu

Dünyanın en pahalı tablolarında 3’üncü sırada Paul Cézanne’nin ‘The Card Players’ isimli tablosu yer alıyor. Ünlü yağlı boya tablo 2011 yılında 250 milyon dolara satıldı.

The Card Players tablosu