Kamu

Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama işlemini nasıl yapılır? sorusunun cevabı araştırılıyor. Bu kapsamda internetten, E devlet sayfası üzerinden ve Nüfus İdaresi resmi web adresinden izlenecek sorgulama aşamalarını haberimizden öğrenebilirsiniz. 

Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi için sorgu, internet üzerinden yapılmaktadır. egehaber.comSorulama işlemi için E Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama işlemi için izlenecek adımlar şu şekildedir:

*İnternet arama motoruna, ‘’ E Devlet resmi web adresi’’ başlığı yazılıp, aratma yapılmalıdır.

*Çıkan ilk sayfa önerisine giriş yapılmalıdır.

*Açılan ana sayfada ki tabloda, E Devlet şifresi ve TC kimlik numarası girilmelidir.

*Giriş sonrası açılan sayfadan ‘’ Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetleri’’ başlığı tıklanmalıdır.

*Bu işlem sonrası, yeni bir sayfa ekrana gelmektedir.

*Bu sayfada bulunan ‘’ nüfus kayıt idaresi yeri sorgula’’ sekmesi tıklanmalıdır.

*Seçim sonrası, ‘’sorgula’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Bu aşamalar ile sorgulama işlemi tamamlanmaktadır. Sistemin otomatik olarak açtığı ekranda, kayıtlı olunan nüfus idaresi bilgileri yer almaktadır. egehaber.comBu işlem ile Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Kurumu şubelerine gitmeye gerek kalmadan, sorgulama sağlanmaktadır. Sorgulama işlemi için gerekli şartlar ve istenilen şifreler, alt başlıklar içerisinden öğrenilebilmektedir.

Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama Koşulları

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgusu nasıl yapılır merak edenler için şartları arasından E Devlet şifresine sahip olunması yer almaktadır. E Devlet şifresi aynı zamanda, kayıtlı olunan nüfus idaresini sorgulama şifresidir. Bu şifre sayesinde, kişilerin bilgileri görüntülenmektedir. Kayıtlı olunan nüfus idaresini sorgulamak için şartlar, şu şekilde sıralanmaktadır:

*Kişi E Devlet şifresine sahip olmalıdır.

*Bu şifre ile E Devlet sistemine kayıt sağlamalıdır.

*Şifrenin sorgulama işlemi sırasında iletilmelidir.

Bu şartların sağlanması ile sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Sorgulama işlemi internet üzerinden yapılmaktadır. Sorgulama işlemi için şifrenin nasıl alınacağı ve E Devlet sorgusu kaydı için işlenecek aşamalar, alt başlıklardan öğrenilebilmektedir.

Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama Şifresi

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama nasıl yapılır araştırması yapanlar şifre kodu, PTT şubelerinden alınmaktadır. Sorgulama kodu, E Devlet şifresi ile aynıdır. Bu şifrenin alımı ile kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama işlemi sağlanabilmektedir. egehaber.com Bu şifre olmadan, E Devlet üzerinden sorgulama yapılamamaktadır. Şifre alımı için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

*En yakın PTT şubesine gidilmelidir.

*PTT çalışanlarına nüfus Cüzdanı iletilmelidir.

*Kayıtlı olunan nüfus idaresini sorgulamak için E Devlet şifresi alınmak istendiği belirtilmelidir.

*Şifre çalışanlar tarafından, kişiye iletilmektedir.

Bu şifrenin alımı ile internet üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Sorgulama işlemi, E Devlet üzerinden sağlanmaktadır. Sorgulama için sisteme üye olarak, kayıtlı olmak gerekmektedir. İnternet ile sorgulamada sistem kaydının nasıl yapılacağı, alt başlıklar içerisinde sunulmaktadır.

İnternet Yoluyla Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama ve internet sorgusu, E Devlet üzerinden yapılmaktadır. Bu işlem için üyelik kaydı gerçekleştirilmelidir. İnternet sorgulaması için üyelik kaydı işlemi aşamaları, şu şekilde sıralanmaktadır:

*İnternet arama motoruna, ‘’ E Devlet resmi web sitesi’’ başlığı yazılıp, arama yapılmalıdır.

*Çıkan ilk sayfaya tıklanmalıdır.

*Açılan ana sayfada ‘’üye ol’’ sekmesi tıklanmalıdır.

*Üyelik tablosuna, TC kimlik numarası ve PTT şubesinden alınan E Devlet şifresi girilmelidir.

*Bilgiler girildikten sonra, ‘’onay’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Bu aşamalar ile üyelik tamamlanmaktadır. Sistemde kayıtlı olan kişiler, E Devlet şifreleri ile sorgulama yapabilmektedir. Kayıt sağlayan kişiler, ilk başlık içerisinde sunulan sorgulama aşamalarını gerçekleştirmelidir. Şifre sahipleri, kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama işlemini, ilk başlıkta sunulan yol ile yapabilmektedir. Sorgulama işlemi ile kayıtlı olan nüfus idaresi bilgileri, görüntülenmektedir. Diğer sorgulama yöntemi, alt başlıktan öğrenilmektedir.

TC Kimlik Numarası İle Kayıtlı Olduğu Nüfus İdaresi Sorgulama

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama nasıl yapılır araştıranlar için TC kimlik numarası, internetten sorgulama işleminde kullanılabilmektedir. Sorgulama işlemi, E Devlet adresi haricinde, ‘’TCKIMLIK.NVI.gov.tr’’ adresinden yapılmaktadır. Sorgulama için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

*İnternet arama motoruna, ‘’ TCKIMLIK.NVI.gov.tr’’ adresi girilip, arama yapılmalıdır.

*Arama sonucu, direk olarak sorgulama sayfası aşılmaktadır.

*Bu sayda bulunan tabloya, TC kimlik numarası ve kimlik bilgileri girilmektedir.

*İşlem sonrası, ‘’doğrula’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Aşamalar sayesinde sorgulama tamamlanmaktadır. Açılan ekranda, kişinin kayıtlı olduğu nüfus idaresi sorgulama bilgileri yer almaktadır. Bilgiler, ayrıntılı olarak görüntülenebilmektedir. Bu işlem internet üzerinden sorgulama için kullanılan ikinci yöntemdir.

Kaynak: egehaber.com