KDV indirimine rağmen elektrik faturaları düşmeyince açıklama geldi: Bakan Nebati bu kez net konuştu!

2022 yılıyla birlikte hayatımıza giriş yapan kademeli tarifeyle birlikte Türkiye’de ciddi boyutlara ulaşan elektrik faturaları krizi devam ediyor. Özellikle Mart ayından itibaren yeniden etkisini göstermeye başlayan soğuklarla birlikte faturalar da vatandaşın bütçesini zorluyor.

Kabaran faturalar için ise devlet tarafından bir adım atılmış, faturalarda KDV indirimine gidilmişti. Ancak ne yazık ki bu çözüm de yetersiz kaldı. “Faturalarda yeni bir iyileştirme var mı?” sorusuna yönelik açıklama ise Bakan Nebati’den geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu kez net konuştu.

Son yapılan KDV iyileştirmesi kapsamında mesken ve tarımsal sulama abone gruplarının elektrik faturalarından alınan KDV, yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Ocak ayından itibaren yüzde 50 zamlanan ve günlük ortalama beş kilovat olarak belirlenen alt kademe kullanım sınırı, şubat ayında günlük 7 kilovata (aylık 210 kilovat) ve günlük 8 kilovata (aylık 240 kilovat) çıkarıldı. Son düzenlemeyle, elektrik tüketimi aylık 240 kilovatın altında kalan kullanıcılar yüzde 50, 240 kilovatın üzerinde kalanlar ise yüzde 127 zamlı tarifeyle faturalandırılacak.

YENİ BİR İYİLEŞTİRME YAPILMAYACAK

Bakan Nureddin Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi’nde Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen “Anadolu Soruyor” programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Nebati elektrik faturalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Elektrik faturalarında yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak edilirken Bakan Nebati, elektrikte KDV indirimini ve kademeleştirmeyi yaptıklarını ve faturalara yönelik yeni bir düzenleme yapılmayacağını net bir şekilde açıkladı.

Exit mobile version