Kefaret dizisi yeni bölümünde neler olacak? ‘Kefaret’ kelimesinin anlamı nedir?

Zülfü Livaneli’nin Konstantiniyye Oteli adlı romanından uyarlanan Kefaret dizisi sevenleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dizinin ismi ise merak uyandırıyor ve anlamı araştırılıyor. Dün akşam yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkan dizi henüz sezon finali de yapmadı.

Son bölümde neler oldu?

Sinan, Nilay’ın intiharından kendini sorumlu tutmakta, giderek kabuğuna çekilmektedir. Zeynep, Sinan’ın toparlanması için elinden geleni yapar ancak ipler hızla kopma noktasına gelir. Fulya’nın gizli kahramanlıkları Emre ile aralarının iyice açılmasına yol açar. Münevver kalbini yuvada birlikte çalıştığı genç yakışıklı şefe kaptırır…

Final mi yapacak?

Tanınan yazar Zülfü Livaneli’nin kitabından uyarlanan, Mahinur Ergün’ün kaleme aldığı ve yönetmenlik koltuğunda Mesude Erarslan’ın oturduğu Kefaret dizisi yayın hayatına ilk başladığı zamanlarda yüksek reytingler alıyordu. Ancak son zamanlarda dizinin reyting sayısının diğer programların karşısında düşmeye başladığı görüldü. Şimdilik sadece dizinin günü değişti ancak finalle ilgili bir açıklama gelmedi.

Kefaret nedir, ne demek?

Kefaret sözcüğü TDK’ya göre dini bir bilgi olarak; “Bir günahı Tanrı’ya bağışlatmak umuduyla verilen sadaka veya tutulan oruç” şeklinde açılandı. Başka bir anlamında ise “Diyet” olarak ifade edildi.

Exit mobile version