EkonomiGündem

Kemal Kılıçdaroğlu Marketlere Seslendi! Bu 10 Ürüne Zam Yapmayın

Son dönemlerde iğneden ipliğe gelen zam haberleri vatandaşların canını sıkmaya devam edereken Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden uygulanan zamlara karşı bir talep geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, marketlere seslendi. Market yöneticilere yazdığı mektupta 10 ürüne zam yapılmamasını talep etti. Kılıçdaroğlu bu 10 ürünü ’10 hayatta kalma ürünü’ olarak tanımladı.

Maket Sahiplerine Mektup Yazdı

Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiği mektubu kamuoyu ile paylaştı. Kılıçdaroğlu,”Güldük eğlendik… Şimdi Şahsın tuhaflıklarını bir kenara bırakalım ve gerçek işimize dönelim. Söz verdiğim gibi, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiğim mektubu paylaşıyorum. Milletimi de şahit olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Market sahipleri ve yöneticilerine seslendiği 29 Kasım tarihli mektubunda Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran, hepimizin malumudur. Özellikle temel gıda ürünlerine yapılan zamlar, hali hazırda alım gücü azalan milletimizi ekonomik olarak bir çıkmazın içine sokmaktadır. Bildiğiniz üzere 20 Kasım 2021 günü, gıda sektörümüzün değerli paydaşları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, ekonomik buhran sürecinde hem sektörümüzü hem halkımızı koruyacak tedbirler üzerinde konuştuk. Ardından gerçekleştirdiğim basın açıklamasında da hükümetin acilen atması gereken 6 adımı açıkladım.

’10 Hayatta Kalma Ürünü’ İçin Seslendi

Değerli Sektör Yöneticisi, Söz konusu basın açıklamasında, halkımızı korumak adına büyük marketlerden de bir talebim olduğunu ifade etmiş, ’10 Hayatta Kalma Ürünü’ için, kış aylarında zam yapılmamasını istemiştim. Bu ürünler: Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir sebzedir. Bu talebin, sizden bu ürünlerde açıkça zarar etmenizi istemek olduğunun farkındayım. Ancak bunu halkımız adına yapmak zorundayız. Ve bu mektup vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, sizden istediğim bu fedakarlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız.  Kara Kışı atlatabilmek adına, halkımız için bu adımı atacağınıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Resim