Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener görüştü! Meral Akşener 6’lı masaya geri döndü!

Alınan son dakika bilgisine göre İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in en son 6’lı masadan ayrılmasının ardından İyi Parti Lideri Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yaptığı başkanlık önerisi gündemi hareketlendirmişti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İyi Parti Lideri Meral Akşener’in 6’lı masaya geri dönme kararı aldığını duyurdu.

MERAL AKŞENER TOPLANTIYA KATILACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu şu açıklamayı yaptı:

“Az önce sayın genel başkanımızla Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Şu an itibarıyla Akşener birazdan Saadet Partisi’nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldı. Milletimize hayırlı olsun.”

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME YAPTI

Akşener, bir açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı. Akşener’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir görüşme yaptığı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, “Güvenilir bir kaynağım, dörtlü bir görüşmeden söz ediyor. İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Akşener şeklinde. Bu formül onların üzerinde inşa edildiği için beraber görüşelim demişler. Bir otelde görüşecekler” ifadesini kullandı.

Söz konusu gelişmelerin ardından Millet İttifakı zirvesi Saadet Partisi Genel Merkezi’nde başladı. Zirveye İYİ Parti lideri Akşener de katıldı. Bugünkü kritik toplantı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ortak mutabakatla açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP Genel Merkezi’nde de adaylık açıklamasına hazırlık yapılırken, genel merkezin bahçesine ses sistemi ve platform kurulması dikkat çekti. Saadet Partisi ev sahipliğindeki açıklamadan sonra Kılıçdaroğlu ve partililerin genel merkezde bir araya gelmesi planlanıyor.