EkonomiGündem

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tepki: Artık Dur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, döviz kurunun artmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Artık DUR Erdoğan! Hemen Seçim” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’ndan Erken Seçim Çağırısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dolar ve Euro’daki rekor yükseliş ve Merkez Bankasının aldığı faiz kararı sonrası sosyal medya hesabından tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Artık DUR Erdoğan! Hemen Seçim” ifadelerini kullandı. 

Son dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Faiz Kararını Duyurdu

Bugün toplanan ve faiz kararını açıklayan Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı. Merkez Bankası, Yüzde 16 seviyesinde olan politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 15 seviyesine çeken Merkez Bankası eylül ve ekim aylarında politika faizini toplam 300 baz puan indirmişti.

Dolar ve Euro Kaç TL Oldu?

Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.  TCMB tarafından alınan kararlar sonrasında dolar anlık olarak, 10.90, Euro ise 12.38 seviyesini gördü.