Kendi ekip, kendi kazanmak isteyenlere yeni girişimcilik fırsatı! O meyveyi eken, bir dönümden 200 bin TL kazanıyor! 2022 iş fırsatları

Yeni dönemde gündelik hayatta kullanılan hemen hemen her ürününün yüzde 100’e varan oranlarda zamlanması, vatandaşların nakit sıkıntısı yaşamalarına ve alım güçlerinin düşmesine sebep oldu. Konu ile ilgili olarak yeni iş fırsatlarını değerlendirmeye çalışan vatandaşlar, kendi işinin sahibi olmak isterken bu sefer de sermaye engeline takıldılar.

2022 yılında hem kendi işini yapmak hem de nakit sıkıntısı çekmemek isteyen vatandaşlar için yepyeni bir istihdam kapısının açıldığı gözlendi. Çarkıfelek ismi ile bilinen Passiflora meyvesinin, yüksek oranlarda getiri sağladığı resmen kesinleşti.

Genç Girişimciler Mersin’de!

Yeni dönemde yeni kazanç kapıları geliştirmeye çalışan vatandaşları sevindiren haber, Mersin’den geldi. Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi olan bir gencin, bir arkadaşı ile birlikte tropikal meyve üretimine geçmesi, genç girişimcileri konu edinen bütün haber programlarına damgasını vurdu.

Yeni dönemde, ailesinin kullanmadığı bir araziyi seracılık alanı olarak düzenleyen Fatih Serin ve arkadaşı, avokado, mango gibi meyvelerin ekimine yöneldi. Ancak gençler, son zamanlarda bu meyvelerin üretiminin sıklık ile yapılıyor olmasının, meyveden kazanılacak olan ücretin düşmesine sebep olacağını düşündükleri için bu meyveleri ekmekten vazgeçtiler.

Fatih Serin ve arkadaşı, ülkemiz içerisinde üretimi oldukça az olan çarkıfelek yani Passiflora meyvesine yöneldiler. Bir süre boyunca konu ile ilgili çalışmalar yürüten gençler, çarkıfelek meyvesinin bir dönümlük araziden bile oldukça büyük getiriler sağladığını ispatladılar.

Bir Dönümlük Araziden Binlerce TL’lik Kazanç!

Çarkıfelek meyvesinin ekiminden kaynaklı olarak ortaya çıkan hesaplamalar, şu şekilde belirlendi:

Yukarıda ayrıntıları verilmiş olan çarkıfelek meyvesi ekiminin, bir dönümlük araziden 200 bin TL’ye kadar kazanç elde edilmesini sağladığı görülüyor.

Çarkıfelek Meyvesi Nedir?

Çarkıfelek meyvesi, Passiflora meyvesi olarak da anılan bir tür tropikal meyvedir. Antidepresanlara alternatif olarak kullanılan doğal bir içeriğe sahip olan bu meyve, sakinleştirici özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Yalnızca çok sıcak bölgelerde yetişebilen bu ürün, seracılık faaliyetleri aracılığı ile ülkemizde de yetiştirilebilmektedir.

Exit mobile version