Ekonomi

Kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların dikkatine: O bankalar peşinatsız, 240 ay vadeli konut kredisi hizmeti sunacaklar!

Ekonomi piyasalarının bir süredir yukarı yönlü hareketler içinde olması, pek çok sektörde yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep oldu. Hammaddelerin fiyatlarını arttıran bu hareketler, emlak sektörünü de derinden etkiledi.

Piyasaların hareketlerine bağlı olarak artan hammadde fiyatları hem ikinci el hem de sıfır konutların fahiş fiyatlardan satışa sunulmasına sebep oldu. Yeni dönemde kendi evinin sahibi olabilmek adına birikim yapmış olan vatandaşlar ise fiyatlar karşısında hayallerini ertelemek zorunda kaldı.

Kendi evine sahip olmak adına bankaların konut kredisi kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, peşinat ödemeden ulaşabilecekleri konut kredisi hizmetinin olup olmadığını araştırmaya başladılar. Bu esnada aralarında kamu bankalarının da bulunduğu bankalardan, olumlu konut kredisi hizmeti dönüşü yapıldı.

Yüzde 100 Banka Kredisi ile Konut Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat!

Konut kredisi hizmeti, satın alınacak olan konutun yüzde 80’lik satış değerine kadar finansman sağlamaktadır. Ancak bazı bankalar, yüzde 20’lik kısmı da kendilerinin karşılayacağını açıklamıştır. Yüzde 100 konut kredisi hizmeti sunan bankalar şunlardır:

  • Garanti BBVA
  • Akbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası

En Uzun Vadeli Kredi Hizmeti Garanti BBVA’da!

Türkiye’nin özel bankalarından birisi olarak hizmet veren Garanti BBVA, yeni dönemde geliştirdiği kredi hizmetlerinden birisi olan peşinatsız konut kredisi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı. Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin yüzde 100’üne kadar konut finansmanı sağlayacağını bildiren banka, ilgili hizmetinin azami vade sayısını 240 ay olarak belirledi. Dosya masrafı, ekspertiz ücreti ve konut kredisi hizmeti alınmasından kaynaklı olarak ortaya çıkan tüm maliyetlerin de bu kredi hizmeti aracılığı ile karşılanacağı bilgisi paylaşıldı.

Konut Kredilerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Gerek kamu bankalarının gerek ise özel bankaların sunmuş oldukları konut kredisi hizmetlerine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır.