Ekonomi

Kendi evinin sahibi olmak isteyenlere, kamu kurumundan müjdeli haber geldi: Sosyal Güvenlik Kurumu o grupta yer alan vatandaşlara sıfır faiz ile ev satacak!

2021 yılın aralık ayı itibari ile rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ve altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde hizmete sunulan bütün ürünlerin ve diğer hizmet bileşenlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına yol açtı. 18 TL’ye yükselen dolar, 20 TL’ye yükselen euro ve bin TL’ye yükselen gram altın, birçok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatlar ile karşılaşılmasına sebep oldu.

Ekonomi piyasalarında gözlenen değişikliklere bağlı olarak zamlanan sıfır ve ikinci el konut fiyatları, yeni dönemde kendi evinin sahibi olma doğrultusunda planlar yapan vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Mevcut birikimleri ev satın almaya yetmediği için bankaların konut kredisi kampanyalarından destek almak amacı ile araştırmalara yapan vatandaşlar, bu kez de yüksek faiz oranları ile karşılaştılar. Tüm bu gelişmelerden sonra ve sahibi olmaya dair bütün umutlarını yitirmek üzere olan vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli haber geldi.

Geliştirdiği hizmetler sayesinde ülke sınırları içerisinde sıklık ile takip edilen kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, belirlenen şartları sağlayan tüm vatandaşlara faizsiz kredi aracılığı ile ev sahibi olma hakkının tanınacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Faizsiz Kredi ile Ev Satışı!

Genel olarak emekliler için geliştirdiği hizmetler ile gündemde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kez de belirlemiş olduğu gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara sunacağı faizsiz kredi imkanı ile dikkat çekmeyi başardı. Kurum, ilgili gruplarda yer alan vatandaşların Ziraat Bankası aracılığı ile sunulan konut kredisi hizmetinden faizsiz bir şekilde yararlanacağını bildirdi. SGK, faizsiz konut kredisi hizmetinden yararlanabilecek olan kişileri şu şekilde belirledi:

  • Savaş veya iş kazasından ötürü malullük maaşı alan kişiler
  • Savaş veya iş kazasından ötürü görev ya da sınıf değiştirerek çalışma hayatına devam eden kamu çalışanları
  • 15 Temmuz gazileri

Hak Sahipleri de Faizsiz Krediden Yararlanabiliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre malullük aylığı bağlandıktan sonra vefat etmiş olan kişilerin, resmi nikahlı eşleri, çocukları ya da anne ve babaları da bu hizmete başvuru yapabilmektedir.

SGK Faizsiz Kredi Başvurusu 2022

SGK’nın tanımış olduğu faizsiz kredi hakkından yararlanmak isteyen vatandaşların, ilgili malullük belgeleri aracılığı ile doğrudan Ziraat Bankası’na başvuruda bulunmaları gerekmektedir.