Ekonomi

Kendi evinin sahibi olmak isteyenlere müjde: TOKİ 2022 sıfır faizli konut kredisi hizmetinin detaylarını açıkladı!

2021 yılının sonlarına doğru ekonomi alanında yaşanan olumsuz gelişmeler akaryakıt, gıda, enerji ve daha pek çok sektörü direkt olarak etkilemişti. Artan dövizler sebebi ile hizmetlerine zamlı fiyatlar yansıtma zorunda kalan sektörlerden biri de emlak sektörü olmuştu.

Geride bıraktığımız yılın aralık ayından itibaren yükselmeye başlayan konut fiyatları, yeni dönemin gelmesi ile birlikte dengesizliğini korumaya devam eden döviz kurları sebebi ile aynı yüksek fiyat aralığında kaldı. Konut fiyatlarının bazı bölgelerde yüzde 100’e yakın zam alması, kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların, hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Ancak bugün itibari ile ilan edilen bir TOKİ haberine göre vatandaşların sıfır faizli kredi karşılığında ev sahibi olmaları, mümkün kılınacak. Peki TOKİ kredisi nedir? TOKİ 2022 konut kredisinin detayları nelerdir?

TOKİ 2022 Konut Kredisi

TOKİ, uygun satış fiyatına sahip olan konutları ve vatandaşın bütçesini zorlamayan ödeme politikaları ile kendi evine sahip olmak isteyen vatandaşlara yeni dönemde de destek olmaya devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında satışa çıkardığı uygun fiyatlı konutlar ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran TOKİ, özellikle son dönemlerde artan konut fiyatlarına karşı nerede ise tek başına mücadele vermeye devam ediyor.

TOKİ, bugün itibari ile yayına giren kampanya ilanı ile ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşa umut oldu. TOKİ tarafından yayınlanan ilana göre ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara, sıfır faizli uzun vadeli kredi hizmeti sunulacağı açıklandı.

Kredi Tutarı Belli Oldu!

TOKİ’nin ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunacağı kredi hizmetinin tutarı, devletin ilgili kurumları tarafından her yıl güncelleniyor. Yeni yıla girilmesi ile birlikte gelişen mali olayların üzerine bir düzenleme daha getirilen TOKİ kredisinin yeni tutarı belli oldu. Buna göre TOKİ’den aldığı kredi aracılığı ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara, 241 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi hizmeti sunulacak.

TOKİ Konut Kredisi Detayları

TOKİ konut kredisi, sıfır faizlidir. Kredi almaya hak kazanan vatandaşlardan, yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 1 oranında kredi masrafı alınır. Ayrıca TOKİ konu kredisinde vade seçeneği bulunmamaktadır. Borcun tamamen bitmesi, vadenin de sonlandığı anlamına gelmektedir.