Ekonomi

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere devletten destek: Başvuran herkese 65 bin TL tutarında karşılıksız nakit hizmeti sunulacak!

Yeni dönemde kendi işinin sahibi olmak isteyen ancak olumsuz ekonomik gelişmelerin ışığında bu isteğini gerçekleştirmek adına nakit desteğine ihtiyaç duyan engelli ve eski hükümlü vatandaşlara, 3 kamu kurumundan müjdeli haber geldi. KOSGEB, İŞKUR ve SGK güçlerini birleştirerek ilgili gruplarda yer alan vatandaşlara 65 bin TL’ye kadar hibe desteği sunacaklarını bildirdi.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Hibe Desteği Programı

KOSGEB, Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu güçlerini birleştirerek yeni bir program geliştirdiklerini duyurdu. Söz konusu programın eski hükümlüleri ve yüzde 40’ın üzerinde engel durumu bulunan vatandaşları kapsadığını bildiren kurumlar, ilgili program kapsamında toplamda 65 bin TL’lik nakit desteğinin verileceğini bildirdiler.

Türkiye İş Kurumu, KOSGEB ve Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan hibe programının ödeme dağılımı şu şekilde belirlendi:

  • Kuruluş desteği: 5 bin TL
  • İşletme giderleri desteği:15 bin TL
  • Demirbaş desteği: 45 bin TL

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Hibe Desteği Programı Başvuru Şartları

3 kamu kurumunun iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan hibe destek programına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar, şu şekilde belirlendi:

  • KOSGEB sistemine kaydı bulunmak
  • KOSGEB’in uygulamalı eğitim programlarına katılmış olmak ve ilgili programların başarı ile bitirilmiş olduğuna dair sertifikaya sahip olmak
  • İş projesi hazırlamış olmak
  • Engel durumunu gösteren sağlık raporuna sahip olmak

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Hibe Desteği Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL hibe destek ödemeli Geleneksel Girişimcilik Hibe Desteği Programı’ndan yararlanarak kendi işletmesini kurmak isteyen vatandaşlar, e-devlet veya kurum müdürlükleri aracılığı ile başvuru yapabilmektelerdir. Son başvuru tarihi 10 Haziran’dır.