Ekonomi

Kendi işini kurmak isteyen gençlere, KOSGEB’ten 65 bin TL’lik nakit desteği! 2022 KOSGEB girişimcilik destekleri

Son zamanlarda yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelerden sonra elinde sermayesi bulunmayan ancak buna rağmen kendi işinin patronu olmak isteyenlere, KOSGEB’ten müjdeli haber geldi.

Geliştirdiği hibe modelleri ile dikkat çeken KOSGEB, yeni dönemde de çeşitli hizmetler kapsamında vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Son olarak genç girişimciler için özel olarak geliştirdiği destek hizmeti ile ilgiyi üzerine toplamayı başaran KOSGEB, yeni dönemde çeşitli şartları sağlayan girişimcilere sermaye niteliğinde nakit desteği sağlayacağını açıkladı.

KOSGEB’in 2022 yılında girişimcileri desteklemek amacı ile geliştirmiş olduğu hibe hizmetinden yararlanarak kendi işinin patronu olmak isteyen gençler, yeni dönem KOSGEB hibe destek paketlerini araştırmaya başladılar. Peki, KOSGEB’in 2022 girişimcilik desteğinden kimler yararlanabiliyor?

KOSGEB’ten Engelli ve Eski Hükümlülere Destek!

Türkiye genelinde iş sahibi olmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen birçok vatandaşa, devletin çeşitli kurumları aracılığı ile nakit desteği ya da dahil olunan meslek gurubu kapsamında ekipman desteği sağlanıyor. Ülke sınırları içerisinde iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara en büyük desteği sağlayan kurumlardan biri ise KOSGEB olarak öne çıkıyor.

Yıllardır vatandaşların hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaları amacı ile çeşitli destek hizmetleri geliştiren KOSGEB, 2022 yılının gelmesi ile birlikte engelli ve eski hükümlü genç girişimcileri de yakından ilgilendiren yeni bir hizmet geliştirdiğini duyurdu. KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan bu hizmete göre ilgili şartları sağlayan vatandaşlara, 65 bin TL’ye kadar nakit desteğinin yapılmasına karar verildi.

KOSGEB Girişimci Hizmeti Başvuru Şartları

KOSGEB’in engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için geliştirmiş olduğu 65 bin TL’lik destek hizmetinden yararlanmak için kurumun düzenlemiş olduğu meslek eğitim kurslarını başarı ile tamamlamış olmak gerekiyor. Ayrıca vatandaşların, KOSGEB’e kayıtlarının da bulunması gerekiyor. KOSGEB’in yeni dönem hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşların ise yüzde 40 ve üzeri oranda malullüğe sahip olmaları gerekiyor.

KOSGEB Girişimci Desteği Ayrıntıları

KOSGEB’in 65 bin TL’lik girişimci desteğinin ayrıntıları şu şekilde belirlendi:

  • Kuruluş işlemleri: 5 bin TL
  • Kuruluş desteği: 45 bin TL
  • İşletme gideri: 15 bin TL