Kendi işinin sahibi olmak isteyen kadın girişimcilere, SGK’dan Women Up Projesi desteği!

Geliştirdiği projeler ve ülke içerisinde yaşayan vatandaşlara yaptığı ödemeler sayesinde vatandaşlar tarafından en çok takip edilen kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde kadın istihdamını arttırmak amacı ile Avrupa Birliği ile iş birliği içerisinde yeni bir proje geliştirdiğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu- Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan kadın girişimci projesi, kısa süre içerisinde arama motorlarında en sık sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Ülke sınırları içerisinde yaşayan kadınlar, iş hayatı içerisinde yer alabilmek için söz konusu projenin detaylarına erişmeye çalıştılar.

SGK Women Up Projesi Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu- Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan Women Up Projesi, dilimize “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” olarak çevrilmiştir. Bu proje, ülke sınırları içerisinde yaşayan kadınların iş hayatları içerisinde ki varlıklarının desteklenmesi amacı ile geliştirilmiştir.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak çalışmasının bir ürünü olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödemesi ile desteklenen Women Up Projesi, 65 yaşın altında olan tüm kadın girişimcileri kapsamaktadır. Bu proje ile hem üretimin artması hem de kadınların kendi ekonomik özgürlüklerine kavuşmaları hedeflenmektedir.

SGK Women Up Projesi Başvuru Koşulları 2022

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan ve SGK tarafından 20 asgari ücret tutarına kadar hibe desteği verilen Women Up projesine başvuru yapmak isteyen kadın girişimcilerin sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

SGK Women Up Projesi Başvurusu

Şu an da pilot çalışması sürdürülen Women Up Projesi için SGK şubelerine başvuru yapmak gerekmektedir. Projenin yürütüldüğü iller şu şekilde belirlenmiştir:

Exit mobile version