Ekonomi

Kendi işyerinde huzurla çalışmak isteyen girişimcilere, devlet kurumundan hibe desteği: 65 bin TL, geri ödemesiz nakit hizmeti sunulacak!

Yeni dönemde kendi işinin patronu olmak isteyenlere hibe ödemesi yapacağını açıklayan KOSGEB, ilgili programının ayrıntılarını paylaştı.

KOSGEB’ten Geleneksel Girişimcilik Hibe Programı 2022

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve geliştirdiği istihdam projeleri, sunduğu nakit hizmetler ve daha pek çok kurum programı sayesinde vatandaşlar tarafından yakın takip edilmeyi başaran KOSGEB, yeni dönemde Geleneksel Girişimcilik Hibe Programı başlığı altında, karşılıksız nakit hizmeti sunacağını açıkladı. Yeni iş yeri açacak olan girişimciler için geliştirilen program kapsamında işletme giderleri için 15 bin TL, kuruluş için 45 bin TL ve kuruluş işlemleri için de 5 bin TL tutarında nakit ödeme yapılacağı bildirildi.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Hibe Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan 65 bin TL üst limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların, kurum tarafından belirlenmiş olan bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. KOSGEB’in resmi internet sitesinde yer alan ve kurum tarafından belirlenmiş olan hibe destek programı başvuru kriterleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • KOSGEB’e kayıtlı olmak
  • KOSGEB tarafından düzenlenmiş olan uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına katılım sağlamış ve ilgili kurs sertifikasına sahip olmak
  • Ofis içerisinde yapılacak işlere yönelik iş projesi hazırlamak
  • Daha önce kurum tarafından sunulan girişimcilik desteklerinden yararlanmamış olmak

KOSGEB’in Geleneksel Girişimcilik Hibe Programına Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan 65 bin TL üst limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle muhasebecilerinden şirketleri ile ilgili tüm evrakları temin etmelilerdir. Evrak temininden sonra KOSGEB Müdürlüklerine şahsen başvuru yapılabilir veya e-devlet aracılığı ile belgeleri sisteme yükleyerek, online başvuru tamamlanabilir.