Gündem

Kendisine şiddet uygulayan kocasını öldüren Rümeysa Aydın beraat etti: Tahliye sonrası Aydın ve çocukları duygu dolu anlar yaşadı

Balıkesir’de, ölümle tehdit edildiği ve şiddet gördüğü iddiasıyla, meşru müdafaa için kocasını pompalı tüfekle vurarak öldüren 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, görülen dava sonrası beraat etti. Müebbet hapis talebi ile yargılanan Rümeysa Aydın, beraat kararı sonrasında aylar sonra iki çocuğuyla kucaklaştı. Mahkemede verdiği ifadesinde “Ben cani değilim. Kendimi ve çocuklarımı korumak istedim” sözlerini dile getiren ve beraat eden Aydın’ın çocuklarıyla kavuştuğu anlar kameralara da yansıdı.

Rümeysa Aydın Beraat Etti

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Balıkesir’in Karesi ilçesi Ziyaretli Mahallesi’nde yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü kocası Murat Aydın’ı pompalı tüfekle vurup ölümüne sebep oldu. Cinayetin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Rümeysa Aydın, tutuklandıktan sonra 3. çocuğuna hamile olduğunu öğrendi. Şu anda 8,5 aylık hamile olan Rümeysa Aydın, müebbet hapis istemiyle yargılandığı Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat etti.

Tahliye Sonrası Çocuklarına Koştu

Kasten öldürme suçundan tutuklu yargılanan Rümeysa Aydın, mahkemede görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Rümeysa Aydın katıldığı duruşmada, mahkeme heyetine bir kez daha kendisini ve çocuklarını korumak için böyle bir olayın yaşandığını söyledi ve beraatını talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, Aydın’ın savunması sonrasında “meşru müdafaa” kapsamında Rümeysa Aydın’ın beraatına karar verdi. Tahliye işlemleri gerçekleştirilen Rümeysa Aydın’ı cezaevi çıkışında, 2 çocuğuyla birlikte babası ve avukatı karşıladı. Cezaevi çıkışında ileride çocukları Nazmi Aras ile Alya’yı fark eden Rümeysa Aydın, koşarak çocuklarına sarıldı.

Gözyaşları İçinde Çocuklarına Sarıldı

8,5 aylık hamile olan ve 2 çocuğuyla birbirlerine sarılarak dakikalarca hasret gideren anne ve çocuklarının görüntüsü sosyal medyaya da yansıdı. Anneleriyle sarılan Alya ve Nazmi Aras, 3. kardeşlerinin olacağını da bu sırada öğrendi. Tahliye olan anne Rümeysa Aydın, avukatlarına teşekkür ederek gözyaşları içinde “Siz bize dünyaları verdiniz. Ne isterseniz yaparım. Allah devletimizden razı olsun, adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Çocuklarıma kavuştum onların sayesinde. Sesimi duydukları için teşekkür ederim herkese” sözlerini dile getirdi.