Kesinleşti, yakıt fiyatlarına 5 liradan fazla indirim: Depoları doldurmayın bekleyin! Benzin 12.31 TL, LPG 8.76 TL oluyor

Akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan indirimin kesinleştiği bildirildi. Türkiye’de milyonlarca vatandaş için merakla beklenen gelişmeler duyurulmaya devam ediliyor ve akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan indirim veya zam haberleri anlık olarka takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü petrol fiyatları rekor düşüş yaşadı ve bugün de düşüş devam ediyor. Bu düşüş ile akaryakıt fiyatlarındaki indirime kesin gözüyle bakılıyor.

5 TL’DEN FAZLA İNDİRİM

Vatandaşlara depolarda yaşanacak indirim için bazı haberler paylaşılıyor ve sektör tarafından aktarılanlara göre bugün yarın indirimin duyurulması bekleniyor. Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarında sıcak indirim haberleri beklendiği paylaşılırken indirimin 5 TL’den fazla olması beklendiği bildirildi

DALGALI SEYİR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz haftayı 85 dolar seviyesinde kapatan brent petrol, yeni haftaya da düşüş ile başladığı belirtilirken yüzde 1.15 değer kaybı olduğu aktarıldı. Brent petrol 84,05 dolardan işlem görüyor ve bugün de düşüş eğilimine devam ederken yaşanılan resesyon, enflasyon rakamları ve Rusya Ukrayna savaşında ki savaşın ısınması ile birlikte petrol fiyatlarındaki dalgalı seyir devam ediyor.

OCAK AYI SEVİYELERİNE DÖNECEK

Geçtiğimiz hafta içi piyasalarda petrol fiyatlarının sert düşüşü sonrasında indirim beklentisi gündeme gelirken düşüşün devam etmesi ile birlikte öğle saatlerine doğru akaryakıt sektöründen indirim gelişmelerinin açıklanması bekleniyor.

Son olarak motorin ve benzine gelen indirim sonrasında rakamlar 20 – 25 TL bandında seyrediyordu ve indirimden sonra yakıt fiyatlarının Ocak ayındaki seviyelerde olması bekleniyor. Bu doğrultuda Ocak 2022 döneminde benzin 12.31 TL seviyesinde, motorin 12.74 TL seviyesinde ve LPG’de 8.76 TL seviyesinde bulunuyordu.

Exit mobile version