Kıdem tazminatında yeni dönem yeni oranlarla başlıyor!

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber kıdem tazminat oranları da güncellendi. Açıklanan enflasyon oranına göre yeni kıdem tazminatı ne oldu?

Günlerdir beklenen haber bugün saat 10:00 sularında TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan enflasyon oranı ile beraber hem memur ve memur emeklilerinin hem de emekli vatandaşların maaşlarının yeni yılda ne kadar zam alacağı belirlendi. Netliğe kavuşan zam oranları ile beraber birçok maddenin oranları da güncellendi. 2024 yılında uygulanacak olan kıdem tazminatlarındaki oranların ne kadar olacağı merak edilirken yeni enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar…

Enflasyon oranları açıklandı!

TÜİK bugün saat 10:00’da aralık ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Açıklanan oranlar;

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2023’te aylık bazda yüzde 2,93, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,14 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 64,77, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,22 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,86, yurt içi üretici fiyatları yüzde 49,93 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 2,93, Yİ-ÜFE yüzde 1,14 artış gösterdi.

Kıdem tazminatı ne kadar oldu?

TÜİK’in açıkladığı aralık ayı enflasyon oranlarına göre kıdem tazminatı oranları da değişti. Asıl açıklamanın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yapılması beklense de Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 64,77, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,22 olması ile beraber kıdem tazminatlarının oranları netleşti. Memur maaşlarına gelen zam oranı kadar kıdem tazminatı da arttı. Böylece kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 lira 83 kuruştan 35 bin 58 lira 57 kuruşa yükselmiş oldu. Bu tutar Ocak-Temmuz 2024 tarihleri arasında geçerli olacak.

Exit mobile version