Kıdemli piyasa analistleri açıkladı: altın fiyatları değişecek! 2022 altın fiyatları nasıl olacak?

Son zamanlarda hem döviz piyasasında hem de altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, birçok kişinin bu durum karşısında paniğe kapılmasına sebep oldu. Yüzlerce temel tüketim ürünün satış fiyatının, bu piyasalara göre değişiklik gösteriyor olması nedeni ile vatandaşların alım gücü düştü. Yaklaşık olarak on gündür kontrol altında tutulabilen döviz ve altın fiyatlarının son günlerde tekrar artmaya başlaması, vatandaşlara yeni dönem itibari ile ekonomik gelişmeler konusunda daha çok endişeleneceklerini düşündürdü.

Tüm bunlara karşın dünyaca ünlü analistler, Stephen Innes ve Jeffrey Halley’den sevindiren açıklama geldi. Ünlü isimler 2021 yılının bitmesine günler kala altın piyasasında ki durumun, tahmin edildiği kadar kötü olmadığını savundu!

Altın Fiyatları Yumuşayacak!

Altın piyasasında son günlerde farklı gelişmeler yaşandı. Spot altın günü yüzde 0,56 oranında bir düşüşle kapatırken, külçe altın son zamanların en yüksek seviyesini yaşadı. Son bir haftalık zaman dilimi içerisinde yükselen dolar kuru nedeni ile dolara endeksli olan külçe altının fiyatının da artması, birçok kişinin bu durum karşısında endişe duymasına sebep oldu.

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan dalgalanmaları yorumlayan Stephen Innes ve Jeffrey Halley, şaşırtan bir açıklamaya imza attı. Bu iki ünlü analist, 2021 yılının son gününde altının yumuşak bir fiyat ile karşımıza çıkacağını savundu. Dünyaca ünlü analistlerin altın fiyatları ile ilgili yapmış oldukları bu yorum, yeni dönem içerisinde ki ekonomik gelişmeler ile ilgili olarak birçok vatandaşın olumlu düşüncelere sahip olmasını sağladı.

Bin TL Seviyesini Geçmişti!

Yaklaşık olarak iki hafta önce altın fiyatlarında yaşanan tarihi rekor, herkesi şaşkına uğratmıştı. Gram altının fiyatı tarihinde ilk kez bin TL seviyesini geçmiş ve bin 82 TL’den satışa sunulmuştu.

Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’yi özendiren açıklamaları ve kabine toplantısında yükselen dövize karşı TL’nin değer kaybetmemesi adına alınan diğer kararlar neticesinde döviz kurları ani bir şekilde düşmüş ve buna bağlı olarak gram altının fiyatı da 600 TL seviyesine kadar gerilemeyi başarmıştı.

Tekrar Yükselmeye Başladı!

Ünlü analistlerin, 2021 yılının tamamlanmasına 1 gün kala altın fiyatları ile ilgili yapmış oldukları olumlu yorumlara karşın gram altının fiyatı bugün yine yükseldi. Dün 689,23 TL’den satışa sunulan gram altının fiyatı, bugün 756,06 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Exit mobile version