Kiev Belediye Başkanı Kliçko konuştu: Ülkem için hayatımı vermeye hazırım

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerinden 24 gün geçti ve bölgede savaş devam ediyor. Rus askeri birlikleri Ukrayna’nın başkenti Kiev’i kuşatmak için başkente doğru yaklaşıyor ve Ukrayna’nın dört bir yanında bombardımanlar da sürüyor. Başkent Kiev’de ise Ukrayna ordusu ve sivil halk, direniş mücadelesi için savunma hazırlıklarını elden bırakmıyor. Rus askerlerine karşı direniş hazırlıklarında olan Kiev’de, bu kez de Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko konuştu. Aynı zamanda eski bir şampiyon boksör olan Kliçko “Kimse ölmek istemiyor ama Ruslar, Rus imparatorluğunu yeniden kurmak istiyor. Biz ise Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz” dedi. Başkan açıklamalarında ayrıca “Hayatımı vermeye hazırım” diye konuştu.

“Rusya’ya Bir Nefret Beslemeyeceğim”

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşında bölgede kanlı çatışmalar devam ediyor ve Rus askerlerinin Kiev’e yaklaştıkları bildiriliyor. Kiev’de savunma hazırlıkları devam ederken savaşın 24. gününde konuşan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Yahoo News’e verdiği röportajında Rus işgaline karşı dünyadan Ukrayna’ya destek beklediklerini belirtti. Açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den “hasta” olarak söz eden Kliçko, kendi annesinin Rus olduğunu, annesinin Rusça konuştuğunu ve bu yüzden bile olsa Rusya’ya karşı bir nefret beslemeyeceğini dile getirdi.

“Hayatımı Vermeye Hazırım”

Kliçko açıklamasında “Kimse ölmek istemiyor ama Ruslar Rus imparatorluğunu yeniden kurmak istiyor. Biz ise Rus imparatorluğunda yaşamak istemiyoruz. Ruslar bize diz çöktürmeye çalışıyor ama biz şu anda özgürlük, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için savaşıyoruz” dedi. Şimdiye kadar yaklaşık 3,5 milyon insanın tahliye edildiği Kiev’in, aynı zamanda eski bir ağır sıklet boks şampiyonu olan Belediye Başkanı Vitali Kliçko “Ülkemin hayatıma ihtiyacı varsa; ülkem, çocuklarım, ailemin geleceği için hayatımı vermeye hazırım” dedi.

Kliçko açıklamalarının devamında ise şu ana kadar Kiev’e yönelik gerçekleştirilen bombardımanlarda 6’sı çocuk, 220 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kliçko “Biz Ukraynalılar her zaman dost bir millet, her zaman barışçıl bir ülkeydik. Ama şu anda başka bir seçeneğimiz yok

Exit mobile version