Kiev’de 17 Türk öğrencinin olduğu yurdun yakınlarına füze düştü! Öğrenciler yardım bekliyor

Ukrayna’nın başkentinde, Kiev Tıp Üniversitesi’nde eğitim gören 17 Türk öğrencinin kaldığı yurdun çok yakınına füze atıldı. Yurtta kalan öğrencilerden biri olan Doğukan Bayram, konuya ilişkin olarak “Önce sığınağa girdik, çok üşüdük. Şimdi hepimiz bir odada toplandık. Pencerelerin önüne valizlerimizi yerleştirdik. Patlama olursa camlar zarar vermesin diye. Gerçekten zor durumdayız, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tek isteğimiz Türkiye’ye dönmek.” sözlerini dile getirdi. Savaşın tam ortasında zor durumda kalan öğrenciler Türk yetkililere seslendi. Ancak iddialara göre Dışişlerinin verdiği numaralarda telefonları açan yok.

Ülkeyi Kendi İmkanlarıyla Terk Etmeye Çalışanlar Var

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatında ikinci güne girildi. Ancak işgalin ortasında mahsur kalan Türkler hala bulundukları yerlerden çıkabilmiş değil. Ukrayna’da kalan Türklerin kimileri bombaların ve füzelerin düştüğü yerlere çok yakın lokasyonlarda kalırken, kimileri ise uzak bölgelerde mahsur kaldı. Türk Dışişleri tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bulunduğunuz yerde kalın, seyahatten kaçının” açıklamaları sonrası bölgedeki Türkler oldukları yerde kaldı. Tahliye edilmek için bekleyen Türkler arasında, kendi imkanlarıyla karayolu üzerinden ülkeyi terk etmeyi deneylerin olduğu bilidiriliyor. Ancak olduğu yerde mahsur kalan vatandaşlar endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Ukrayna’da Türkler Savaş Ortasında Mahsur Kaldı

Ukrayna’da savaşın ortasında mahsur kalan Türkler, iddialara göre Dışişlerinin verdiği numaraları arıyor ancak kimseye ulaşamıyorlar. İddialara göre verilen numaralar arandığında, vatandaşlara dakikalarca Türk Marşı dinletiliyor. Kiev Tıp Üniversitesi’nde okuyan ve yurtta kalan 17 Türk öğrenci arasında yer alan Doğukan Bayram, Sözcü’nün haberine göre bombalar patlamaya başlayınca sığınak olarak kullanılan bir otoparka sığındıklarını söyledi. Şimdi ise öğrencilerin bir yurt odasında bekledikleri bildiriliyor.

“Füzenin Düşüşünü Gözümle Gördüm, Güneş Çıkmış Gibiydi!”

Savaş ortasında mahsur kalan öğrencilerden biri olan Doğukan Bayram, habere göre yaşadıklarını “Sabaha kadar uyuyamadık. Gerçekten zor durumdayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sabah 5 civarında bir patlama sesi oldu, gözümüzün önünde oldu zaten. Füzenin düşüşünü gördüm. Çok yakınımıza düştü, güneş çıkmış gibiydi, öyle söyleyebilirim. Aydınlandı her yer. Yetkililerin acilen bir şey yapmasını istiyoruz. Hepimiz çok mağduruz, hepimiz sığınaklardayız. Sığınak dediğimiz, otoparklara sığındık… Dışişlerinin verdiği numaraları arıyoruz ama açan yok, hat düşmüyor. Biz sadece devletimizin, milletimizin bizi buradan acilen kurtarmasını istiyoruz. Başka hiçbir şey istediğimiz yok. Yetkililer ‘Karayoluyla sizi ülkeden çıkaracağız’ dedi. Bizim için hala bir gelişme yok. Tek isteğimiz Türkiye’ye dönmek, buradan kurtulmak. Herkesin yardımını bekliyoruz.” sözleri ile anlattı.

Exit mobile version