Kiev’de sokağa çıkma yasağı başladı!

Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya’nın saldırılarından sonra başkent Kiev’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halk, bombalardan kaçmak için şehri terk ediyor. Öte yandan araçlarıyla Kiev dışına çıkmak isteyenler benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Başkent Kiev’de kritik noktalar bombalandı. Rusya ordusu Ukrayna’nın askeri altyapısını da hedef alırken, patlama ve siren seslerinin geldiği Kiev’de çok sayıda araç kentten çıkmaya çalışırken görüntülendi.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Vatandaşlar sirenlerin çaldığı ve patlama seslerinin yükseldiği başkent Kiev’den ayrılmaya çalışıyor. Araçları ile Kiev dışına çıkmak isteyen halk uzun araç kuyrukları oluşturdu. Diğer yandan ise birçok benzin istasyonunda da uzun kuyruklar oluştuğu belirtiliyor.

KIEV’DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Diğer yandan başkent Kiev başta olmak üzere Çerkasi, Dnipro, Mikolayiv şehirlerinde akşam 22.00’den sabah 06.00’ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi.

Ukrayna Stratejik İletişim Merkezinden yapılan açıklamada ise, sokağa çıkma yasağı boyunca toplu taşıma araçlarının görev yapmayacağı ancak metro istasyonlarının sığınak olarak kullanılabileceği aktarıldı.

Exit mobile version