İzmir HaberleriPolitikaYerel Haberler

Kılıçdaroğlu’na İzmir örgütünden destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, genel seçimler sonrasında il başkanlığı binasında basınla bir araya geldi. TBMM 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, seçimlere 4 ay kala il başkanlığı görevine geldiğini, bu süreçte bir de Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını aktararak, seçim çalışmaları kapsamında neler yaptıklarını hatırlattı. Seçim sürecinde İzmir genelinde tüm sandıklarda görevlendirmelerin tam yapıldığının altını çizen Aslanoğlu, seçime katılımı yükseltmek için çalıştıklarının altını çizerek, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki oylarının arttığını söyledi.

MUHALEFET GÖRMÜYORUM

Seçime yönelik açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, ‘Kılıçdaroğlu’na parti içinde bir muhalefet oluştu mu?’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Ben kurultayla ilgili bir şey görmüyorum, yönetim kurulunun değerlendirmesi var. Partinin yetkili organları karar almış. Genel başkana ya da başka bir muhalefet görmüyorum. Milletvekili listelerine PM tarafından karar verilmektedir. Liste dışı kalan arkadaşların zaman zaman söylemleri olabilir, saygı duymak lazım.”

Kurultaya ilişkin sorulara da cevap veren Aslanoğlu, “Kurultay, kongre takvimi gecikmiş, ertelenmiş bir süreçtir. Olağan olan da mahalle, ilçe, il ve büyük kurultayımız olacak. Öne alınan bir durum yok, normal süreç başladı. MYK üyeleri PM tarafından Genel Başkan tarafından belirlenir. Benim tavrım değişmez, İzmirlilerin, İzmir PM üyelerinin MYK’da daha aktif görev almalarını isterim. PM Üyesi olmayanların MYK’ya girmesi mümkün değil. Bu soruların tüzüğü bilmemekle alakalı olduğunu düşünüyorum” dedi.