Kılıçdaroğlu’nun Evinde Elektrik Yok!

Elektrik faturalarına yapılan peş peşe zamlara tepki olarak elektrik faturalarını ödemeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektrikleri kesildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yılın şubat ayında yaptığı bir açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Aralık tarihinde onayladığı elektrik faturalarına gelen zammı geri çekmediği sürece artık gelen hiçbir elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

Sivil İtaatsizlik Çağrısı Değil

Bu açıklamaya karşılık olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulunmuştu. Bir siyasi parti liderinin elektrik faturasını ödememesindeki amacı sorgulamış, bir siyasi parti genel başkanının elektrik faturalarını ödememesinin sonucunun elektriğinin kesilmesi olacağını söylemişti.

Elektriğinin kesildiğini sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyuran Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, platform üzerinden açıklamalarda bulundu. Elektrik kesintisi haberini eşinin verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yaptığı eylemin bir sivil itaatsizlik çağrısı olmadığını yineledi. Böyle durumlarla karşılaşan milyonlarca vatandaş olduğunu söylerken, yaptığı eylemin amacının ülkede karanlıkta kalan aile ve çocuklara ses olmak olduğunu ifade etti.

3 Yılda Gelen Zam Yüzde 400

Peşinden bir video yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Millet olarak çok zor günler geçirdiğimizi özellikle hane halkının belinin büküldüğünü söyledi. Son 3 yıl içerisinde elektrik faturalarına yüzde 400’ün üzerinde zam yapıldığını söylerken, bu zamların geri çekilmesine yönelik tavsiyelerinin ise dikkate alınmadığını söyledi. Enerjinin de ekmek, su, hava gibi bir temel insan hakkı olduğunu açıklamalarına ekledi. 2021 yılı içerisinde elektriği kesilen vatandaşlara da değinen siyasi parti lideri, 4 milyona yakın vatandaşın ödenemeyen borçlar sebebiyle elektriğinin kesildiğini söyledi. Faturalarını ödeyemeyecek durumda olmadığını ancak eşkıya düzenine karşı bir duruş sergilemek için faturalarını ödemediğini açıklamalarına ekledi. Faturalarını ödeyemeyenlere ses olmak istediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreci değerlendirmek ve üzerine konuşmak için tüm halkı 21:00’ de TV karşısında görmek istediğini söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Exit mobile version