Kilogram başına 30 kuruş ödeme yapılacak: Bugün belli oldu!

Bakanlık tarafından yayımlandı. Buna göre, 2022 yılı için kilogram başına 30 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca ödemeden yararlanamayacak olanlar da açıklandı.

16 Aralık 2022 Cuma tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 2022 yılı yaş çay fark ödemesi desteği belli oldu. Buna göre, fark ödemesi desteği kilogram başına 30 kuruş olacak.

“Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2022 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ”inde yer alan bilgilere göre, destek Çaykır ve Bakanlık tarafından yürütülecek.

Fark ödemesinden yararlanamayacak olanlar

Mücbir sebepler, fark ödemesi desteğinden faydalanacak kişinin ölümü, yangın, deprem ve sel gibi tabii afetler dışında aşağıdaki üreticiler fark ödemesi desteğinden yararlanamazlar:

8 inci maddede belirtilen süre içerisinde istenilen belgelerle başvuruda bulunmayan üreticiler.

Askı listelerinde ismi bulunmayan veya askı süresi sonuna kadar hatalı kayıtların düzeltilmesi için yazılı başvuruda bulunmayan üreticiler.

Ruhsatsız üreticiler.

Üretim sezonundan önce ruhsatlı üreticiliği sona erenler.

Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Karar doğrultusunda ruhsatını yenilemeyen üreticiler.

Kamu kurum ve kuruluşları.

Exit mobile version