Kimliği olanlara zorunlu oldu: Pazartesi günü başlayacak!

Alınan son dakika bilgisine göre 10 Ocak Pazartesi gününden itibaren kimlik kartlarına e-imza yüklenmeye başlayacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan alınan bilgilere göre 50 ilde Pazartesi gününden itibaren kimlik kartlarına e-imza yükleneceği vatandaşlara bildirildi.

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Türkiye Yol-İş Sendikasınca bir otelde düzenlenen “İl Özel İdarelerinde Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Semineri”ndeki konuşmasında (10 Ocak) Pazartesi günü itibarıyla 50 ilde nüfus idarelerinde e-İmzanın kimliğe yerleştirilmesi işlemine başlanılacağını açıkladı.

E-İMZA NEDİR?
e-İmza (elektronik imza), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları tarafından sunulan bir hizmettir. e-Devlet’e güvenli bir şekilde erişebilmeyi sağlar.

İMZA NASIL ALINIR?
Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.tk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir. Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.

E-İMZA NASIL KULLANILIR?
e-İmzayı çalıştırabilmek için öncelikle kart sürücünüze yazılımını kurmanız gerekir. Bu yazılımı e-İmza ile birlikte size gönderilen CD ya da diğer medya araçlarında bulabilirsiniz. Ayrıca bulamamanız durumunda hizmet aldığınız firmanın internet adresinde bulabilirsiniz. Bu yazılımı bilgisayarınıza kurun. Kurduğunuz program ile sertifikanıza giriş yapabiliyorsanız kullanıma hazır demektir.

Kamusal Alandaki Uygulamalar

Her türlü başvurular (ÖSS, KPSS, LES, pasaport vb)
Kurumlararası iletişim (Emniyet Müdürlükleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri vb)
Sosyal güvenlik uygulamaları
Sağlık uygulamaları (Sağlık personeli – hastaneler – eczaneler)
Vergi ödemeleri
Elektronik oy verme işlemleri
Ticari Alandaki Uygulamalar

İnternet bankacılığı
Sigortacılık işlemleri
Kağıtsız ofisler
e-Sözleşmeler
e-Sipariş

Exit mobile version