Kimliğinin son hanesi 0,2 olanlar dikkat: Banka hesabınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre tarımsal destek ödemelerinin kimlik hanesinin son rakamına göre hesaplara yatırılacağı duyurulmuştu. Ödemeden faydalanacak vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin kimlik numarası 4-6-8 ile bitenler ödemelerini alırken, bu hafta ise TC kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler ödemelerini alacağı bildirildi.

KİMLİK HANESİNİN SON RAKAMINA GÖRE PARA YATACAK

Peki tarımsal destek ödemeleri kimlere ne kadar yatıyor? Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada tarımsal destekleme bütçesinin geçen yıla göre yüzde 44 artırıldığını belirtti. Eylül ayının her Cuma günü yapılan tarımsal destek ödemeleri TC kimlik numarasına göre hesaplara yatmaya başladı. TC kimlik numarası 4-6-8 ile bitenler ödemelerini alırken, bu hafta ise TC kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler tarımsal destek ödemelerini almaya başlayacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamada 2024 yılında yapılacak olan tarımsal destek ödemeleri de açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılında 8 milyar 150 milyon liralık ödeme yapılacağının müjdesini verirken bütçenin de 63.4 milyar liradan 91.55 milyar liraya yükseldiğini açıkladı.

Exit mobile version