Kimlik artık burada da kullanılacak: Nüfus cüzdanı değil, çipli kimlik sahiplerini ilgilendiriyor!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar nüfus cüzdanlarını çipli kimlik kartları ile değiştirmişlerdi. Çipli kimlik kartı sahibi olanlar için önemli açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamalarda, yeni kimlik kartlarının artık kredi kartı gibi kullanılabileceği bildirildi.

Milyonlarca kişi eski nüfus cüzdanını yeni çipli kimlik kartları ile değiştirmişti. Kimlik kartı sahipleri için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanlığı ile birlikte ortak bir çalışma yürüttüklerini bildiren Soylu, artık kimlik kartlarının kredi kartı gibi kullanılabileceğini bildirdi. Bu kapsamda yürütülen çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını bildirildi.

Yeni eklenecek özellikler ile vatandaşlar artık hem alışveriş yapabilecekler hem de kredi işlemini gerçekleştirebilecekler; yine aynı zamanda birçok işlerinde para transferleri gerçekleştirebilecekler.

Kimlik ehliyete yüklenebilecek

Daha önce kimlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version