Kimlik Kartını Yenileyecek Vatandaşlar Dikkat: Yeni Dönem Bugünden İtibaren Başladı

Kimlik kartlarında yeni dönem bugün itibariyle başladı. Kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme. Ehliyet ve kimlik kartı birleştirme uygulamasının ardından bugün 50 ilde başlayan uygulama ile birlikte, e-imza da kimlik kartlarına aktarılabilecek. Yeni başlayan uygulama ile birlikte kimliklerde e-İmza sistemine geçilecek ve e-imza kimlik kartlarına kolaylıkla aktarılabilecek. Uygulama ocak ayı sonunda ise 81 il nüfus müdürlüğünde aktif hale gelecek.

Kimliklerde Yeni Dönem Başladı

Vatandaşlara kamu ve özel sektörlerde gerçekleştirecekleri işlemlerde sağladığı kolaylık ve zaman kaybının önüne geçilmesi açısından önemli bir uygulama başladı. Belirlenen 50 ilde ikamet eden vatandaşlar bugünden itibaren kimlik kartlarını e-imza sistemine geçirebilecek.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu kimlik kartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “e-İmza ile vatandaşlara yepyeni bir kolaylık sunacaklarını” ifade etti. E-imza uygulaması ile birlikte vatandaşlar, kamu ve özel sektörlerde gerçekleştirecekleri işlemlerde zaman kaybı yaşamayarak işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilecek.

Uygulama Hangi İllerde Başladı?

Kimliklere yüklenecek E-imza uygulaması, İzmir, İstanbul, Anakara, Aydın, Antalya, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, illerinde bugün itibariyle başladı.

Exit mobile version